Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Κατασχέθηκαν στο Μανχάταν αρχαία από την Ελλάδα

Κλεμμένοι αρχαίοι θησαυροί από την Ελλάδα και την Ιταλία εντοπίστηκαν στο γραφείο και το σπίτι του δισεκατομμυριούχου Michael H. Steinhardt στο Μανχάταν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times,οι εισαγγελείς που εισέβαλαν στο γραφείο και το σπίτι κατάσχεσαν πολλά αρχαία έργα που όπως λένε, έχουν κλαπεί από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Ο κ. Steinhardt, διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων και γνωστός φιλάνθρωπος, συλλέγει έργα τέχνης από την αρχαία Ελλάδα για τρεις δεκαετίες και έχει στενούς δεσμούς με το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, όπου μία από τις αίθουσες έχει πάρει το όνομά του.

Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας του Γενικού Εισαγγελέα του διαμερίσματος του Μανχάταν, Cyrus R. Vance Jr., να επαναπατρισθούν κλεμμένες αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στη Νέα Υόρκη, στις χώρες καταγωγής τους. Πρόσφατα μάλιστα βοήθησε να επαναπατρισθούν αρχαιότητες στο Πακιστάν, το Λίβανο και την Ιταλία.

Ανάμεσα στα ευρήματα είναι μια αρχαιοελληνική λήκυθος, ειδώλια και αντικείμενα από την Ιταλία. Φέρεται να έχουν αγοραστεί τα τελευταία 12 χρόνια και η αξία τους ξεπερνά τα 1.100.000 δολάρια.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση