Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Η βράβευση των κορυφαίων αθλητών από την ΕΟΕ

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βράβευσε τις αθλήτριες και τους αθλητές που διακρίθηκαν το 2017 σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, καθώς και τους προπονητές τους, σε μία λαμπρή τελετή. Το παρών έδωσε η Αυτού Εξοχότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου. Τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας βράβευσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, για την έμπρακτη και συνεχή στήριξή του στον Αθλητισμό της χώρας.

Για πρώτη φορά απονεμήθηκε και το Ανώτατο Αριστείο «Δημήτριος Βικέλας» που θέσπισε η ΕΟΕ, για να τιμήσει κορυφαίους παράγοντες που έχουν προσφέρει εθελοντικά έργο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στον Ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Το βραβείο παρέλαβε η πρώην Υπουργός και μέλος της Ολομέλειας, Φάνη Πάλλη Πετραλιά και στον επί πολλά χρόνια Πρόεδρο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ, Παύλο Κανελλάκη. Δόθηκε, επίσης, το έπαθλο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με τίτλο «Sport Beyond Βorders», μετά από πρόταση της ΕΟΕ, στο Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, για όλα όσα έχει προσφέρει για την αντιμετώπιση και διαχείριση του προσφυγικού θέματος στη Λέσβο.

Τέλος τιμήθηκαν οι συντελεστές των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας αλλά και οι νέοι χορηγοί της ΕΟΕ, ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ, DELTA ISO και η Πολωνική εταιρεία F4, που χορηγεί την αθλητική ενδυμασία για τους Χειμερινούς Αγώνες «Πιονγκ Τσανγκ 2018».

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος αποκάλυψε ότι εντός του Ιανουαρίου θα καταθέσει το νέο Καταστατικό της ΕΟΕ στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για να το καταθέσει ως νόμο του Κράτους: «Δυστυχώς η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παραμένει Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και λειτουργεί με τις γνωστές αγκυλώσεις του Δημοσίου. Δεκάδες διοικητικά θέματα, όπως για παράδειγμα η οργάνωση των αθλητικών αποστολών στο εξωτερικό, συμπιέζονται κάθε φορά από τα γραφειοκρατικά γρανάζια, που οδηγούν σε αυξημένο κόστος, σε χαμένες εργατοώρες, σε αναποτελεσματικότητα. Υποχρεωνόμαστε για κάθε υπόθεση που διαχειριζόμαστε να ανακαλύπτουμε τις περίφημες «νόμιμες» διαδικασίες… Οι ίδιοι οι εργαζόμενοί μας, αδυνατούν να δείξουν την παραγωγική τους ικανότητα, να πάρουν πρωτοβουλίες και να αναδείξουν τις δυνατότητές τους. Τα πάντα διεκπεραιώνονται σε αργή κίνηση, όχι ηθελημένα, όχι από έλλειψη ικανότητας, γνώσης ή προθυμίας, αλλά από υπερβολική δόση γραφειοκρατίας.

Ανησυχώ ιδιαίτερα, γιατί υπάρχει άμεσος και ορατός κίνδυνος, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή να διακόψει τις υποτροφίες προς τους αθλητές μας, επειδή το καταστατικό μας δεν συνάδει με τα διεθνή πρότυπα. Το Καταστατικό μας επιβάλλεται να εκσυγχρονισθεί άμεσα. Η ΕΟΕ δεν είναι ένα οποιοδήποτε Ελληνικό Νομικό Πρόσωπο. Ο Ολυμπιακός Καταστατικός Χάρτης καθορίζει το υπερεθνικό Δίκαιο του Ολυμπισμού και η ΕΟΕ οφείλει να το ακολουθεί. Υπάρχει άμεση εξάρτηση από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, όχι μόνο σε θέματα κανόνων αλλά και στον οικονομικό τομέα, αφού υπάρχουν σημαντικά κονδύλια που λαμβάνουμε από τη ΔΟΕ σε ετήσια βάση. Υπάρχει, όμως, και η Ολυμπιακή Φλόγα, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, το Παναθηναϊκό Στάδιο, η υλική και άυλη περιουσία που διαχειριζόμαστε. Τέλος, υπάρχει η βασική αιτία ύπαρξής μας: οι αθλητές και οι αθλήτριες, νέοι άνθρωποι που ζητούν από την ΕΟΕ να τους στηρίζει.

Αυτοί οι νέοι και οι νέες, μορφωμένοι και συνειδητοποιημένοι, άριστοι γνώστες της τεχνολογίας, με μεγάλες δυνατότητες, πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στα δρώμενα της ΕΟΕ. Πιστεύουμε λοιπόν, ότι θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των αθλητών στη διοίκηση, ώστε να ακούγεται δυνατότερα ο λόγος τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Παράλληλα, θα μας μεταφέρουν το πνεύμα και τον παλμό της εποχής. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και στη ΔΟΕ όπου αθλητές μετέχουν σήμερα ενεργά στη διοίκησή της. Ταυτόχρονα, είναι πια καιρός να αρχίσει η σταδιακή εισαγωγή ηλικιακών ορίων για τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, σύμφωνα με τα πρότυπα της ΔΟΕ. Είναι καιρός να θεσπισθεί μέγιστος αριθμός θητειών και πρώτα απ´ όλους για τον Πρόεδρο της ΕΟΕ, ώστε να υπάρχει συνεχής ανανέωση».
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση