Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Το «Ελ. Βενιζέλος» στην κορυφή των καλύτερων αεροδρομίων της Ευρώπης

Η Holidu, η μηχανή αναζήτησης ενοικιαζόμενων καταλυμάτων για διακοπές αποφάσισε να αναζητήσει τα αεροδρόμια με τις καλύτερες κριτικές. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Google Maps, η μελέτη αυτή διεξήχθη με βάση τη μέση βαθμολογία της Google και τον αριθμό των κριτικών, ώστε να δημιουργηθεί η απόλυτη κατάταξη των ευρωπαϊκών αεροδρομίων.

Τα Top 5 αεροδρόμια με την καλύτερη βαθμολογία στην Ευρώπη σύμφωνα με το Google
1. Αθήνα Διεθνές Αεροδρόμιο, Ελλάδα - μέσος όρος βαθμολογίας Google 4,4 +24.467 κριτικές
«Το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι το καλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης. Ως το μεγαλύτερο και πιο γνωστό αεροδρόμιο στην Ελλάδα, το ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’, βρίσκεται σε απόσταση 33 χλμ. από το κέντρο της πόλης. Η Ελλάδα έμεινε σχετικά ανεπηρέαστη από την ευρωπαϊκή αεροπορική μανία, με τις περισσότερες καθυστερήσεις να παρατηρούνται στα αεροδρόμια αναχώρησης με πτήσεις προς την χώρα μας. Η πτήση σας έχει καθυστέρηση; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία φύλαξης αποσκευών, τις αίθουσες αναμονής του αεροδρομίου, τις εκθέσεις αρχαιολογικών ευρημάτων και μια μεγάλη ποικιλία εστιατορίων και καφετεριών», αναφέρει η Holidu.

2. Αεροδρόμιο Ζυρίχης, Ελβετία - μέσος όρος βαθμολογίας Google 4,4 + 14.267 σχόλια
Αν και αντιμετωπίζει κάποιες αρνητικές αντιδράσεις από την πρόσφατη δυσλειτουργία του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, αυτό δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει τη φήμη του. Το αεροδρόμιο της Ζυρίχης, από την 1η Αυγούστου, θα έχει ζωντανή μουσική τα Σαββατοκύριακα και έναν χώρο αφιερωμένο σε παιχνίδια όπως πινγκ πονγκ, βελάκια, ακόμη και μια πίστα μίνι γκολφ.

3. Αεροδρόμιο Francisco de Sá Carneiro, Πορτογαλία - μέσος όρος βαθμολογίας Google 4.4 + 11,904 κριτικές
Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Αεροδρόμιο Francisco de Sá Carneiro, γνωστό και ως Αεροδρόμιο Πόρτο. Το Πόρτο μπορεί να είναι μια καθυστερήσεις που ταλαιπωρούν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Πορτογαλίας, τo Lisboa, από τα μέσα Ιουνίου (το Bloomberg ανέφερε μάλιστα 65% καθυστερήσεις και 4,8% ακυρώσεις πτήσεων εκεί από τις αρχές Ιουλίου).

4. Διεθνές Αεροδρόμιο Αλικάντε, Ισπανία - μέσος όρος βαθμολογίας Google 4.3 +10,547 κριτικές
5. Διεθνές Αεροδρόμιο Μάλτας, Μάλτα - μέσος όρος βαθμολογίας Google 4.3 +6,279 κριτικές
6. Αεροδρόμιο Μονάχου, Γερμανία - μέσος όρος βαθμολογίας Google 4.2 + 19,850 κριτικές
7. Αεροδρόμιο Palma De Mallorca, Ισπανία - μέσος όρος βαθμολογίας Google 4.2 + 19,107 κριτικές
8. Αεροδρόμιο Vaclav Havel Prague, Τσεχία - μέσος όρος βαθμολογίας Google 4.2 + 13,786 κριτικές
9. Αεροδρόμιο Gran Canaria, Ισπανία - μέσος όρος βαθμολογίας Google 4.2 + 10,565 κριτικές
10. Αεροδρόμιο Ελσίνκι, Φινλανδία - μέσος όρος βαθμολογίας Google 4.2 + 8,319 κριτικές

Τα 5 αεροδρόμια με τη χειρότερη βαθμολογία στην Ευρώπη σύμφωνα με το Google (μέση βαθμολογία Google /αριθμός κριτικών)
1. Αεροδρόμιο Bordeaux-Mérignac, Γαλλία - μέσος όρος βαθμολογίας Google 2.7 + 5,700 κριτικές
Το αεροδρόμιο Bordeaux-Mérignac στη Γαλλία βρίσκεται στην πρώτη θέση με μέσο όρο βαθμολογίας στο Google 2,7. Τα κυριότερα παράπονα για αυτό το αεροδρόμιο ήταν το μικρό του μέγεθος και η έλλειψη θέσεων για τους ταξιδιώτες.

2. Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου, Ελλάδα - μέσος όρος βαθμολογίας Google 2.8 + 10,791 κριτικές
Επόμενο στη λίστα είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου με μέσο όρο βαθμολογίας στο Google 2,8. Tα περισσότερα παράπονα αφορούν τον συνωστισμό και τον ανεπαρκή εξοπλισμό του αεροδρομίου για τα δεδομένα της τουριστικής κίνησης.

3. Αεροδρόμιο Luton, Ηνωμένο Βασίλειο - μέσος όρος βαθμολογίας Google 3.0 + 10,665 κριτικές
Το αεροδρόμιο Luton στο Λονδίνο έχει πληγεί από το καλοκαιρινό πανδαιμόνιο των πτήσεων, με το Bloomberg να αναφέρει 66% καθυστερήσεις και 2,7% ακυρώσεις πτήσεων από τις αρχές Ιουλίου, σε σύγκριση με το 51% του Χίθροου του Λονδίνου. Συν τοις άλλοις, το Luton συγκεντρώνει μόνο κατά μέσο όρο βαθμολογία 3 στο Google, με τα περισσότερα παράπονα να αφορούν την έλλειψη συνδέσεων των δημόσιων συγκοινωνιών με το αεροδρόμιο και τις τεράστιες ουρές που προκύπτουν από το μικρό του μέγεθος παρά τον μεγάλο όγκο ταξιδιωτών.

4. Αεροδρόμιο Manchester, Ην. Βασίλειο - μέσος όρος βαθμολογίας Google 3.0 + 15,192 κριτικές
Το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι το επόμενο στη λίστα, με τα περισσότερα παράπονα να αναφέρονται στο αγενές προσωπικό και την έλλειψη οργάνωσης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολύ μεγάλες ουρές.

5. Διεθνές Αεροδρόμιο Berlin Willy-Brandt, Γερμανία - μέσος όρος βαθμολογίας Google 3.2 + 16,959 κριτικές
Το Διεθνές Αεροδρόμιο Willy-Brandt του Βερολίνου, συμπληρώνει την πεντάδα. Το εξαρχής ταλαιπωρημένο από την καθυστέρηση σχεδόν μιας δεκαετίας αεροδρόμιο από την προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του, και με κόστος 4 δισ. ευρώ πάνω από τον προϋπολογισμό, συγκεντρώνει μόνο 3,2 βαθμούς κατά μέσο όρο στις αξιολογήσεις του Google. Ενώ επαινείται για τις καθαρές και σύγχρονες εγκαταστάσεις του, τα περισσότερα παράπονα επικεντρώνονται στην έλλειψη οργάνωσης, καθώς και στην αργή διεκπεραίωση των διαδικασιών ασφαλείας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες ουρές.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση