Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Νεκρός ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος

Θύμα δολοφονίας έπεσε ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος το απόγευμα της Τετάρτης μέσα στο όχημα του στο Χαϊδάρι.

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στον Στεφανάκο έξω από το κτίριο που παλιότερα χρησιμοποιούσε ως έκθεση αυτοκινήτων, στην λεωφόρο Αθηνών 302, και τώρα διατηρούσε ζαχαροπλαστείο στο ισόγειο και χρησιμοποιούσε τον πρώτο όροφο ως γραφεία εταιρίας με υγραέριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, οι εκτελεστές ήταν ολόκληρη ομάδα και πιθανολογείται ότι εκτός από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, υπήρχαν και άλλα άτομα που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του στόχου τους.

Αστυνομικές πηγές επεσήμαναν στο ΑΠΕ ότι ο Στεφανάκος κυκλοφορούσε πάντα με συνοδεία για προστασία, καθώς και με θωρακισμένο αυτοκίνητο.

Σήμερα το απόγευμα έφυγε από το γραφείο στον πρώτο όροφο μαζί με ένα ακόμα άτομο που τον συνόδευε. Πιθανολογείται ότι την ώρα που βγήκε από το κτίριο, με τον συνοδό του πιο πίσω, δόθηκε σήμα στους δύο εκτελεστές, οι οποίοι περίμεναν σε μικρή απόσταση, σε μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και καθώς μπήκε στο αυτοκίνητο του, μάρκας BMW σειράς «5», κινήθηκαν με ταχύτητα, ο συνεπιβάτης της μηχανής άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και τον «γάζωσε» με το καλάσνικοφ. Ο συνοδός του 57χρονου δεν είχε προλάβει να πλησιάσει. Αμέσως μετά οι δράστες της δολοφονίας φέρονται να ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.

Ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος γνωστός και ως ο «αρχηγός της Greek Mafia» αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση του «νόμου Παρασκευόπουλου» τον Αύγουστο του 2016 μετά από περίπου 9 χρόνια φυλάκισης. Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που φέρεται να διέπραξε ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι τον Αύγουστο του 2006.

Παράλληλα φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στις εγκληματικές δραστηριότητες της «ελληνικής μαφίας» και «σχέσεις συνεργασίας» με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Ακόμη του είχε επιβληθεί κάθειρξη 14,5 ετών για εμπλοκή σε υποθέσεις προστασίας και λαθρεμπορίου. Σε παλιότερες συνεντεύξεις του μέσα από τη φυλακή ο Στεφανάκος είχε μιλήσει για τον Χριστόδουλο Ξηρό, για τον οποίο δήλωσε ότι εδικαιούτο άδεια, αλλά και για τα φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς».

«Είναι φίλοι μου. Είναι αυτοί που χαίρομαι να κουβεντιάζω και να κάνω παρέα στα σοκάκια της φυλακής», είχε πει μεταξύ άλλων για τα μέλη των «Πυρήνων».
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση