Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Ανακοίνωση για βανδαλισμό

Το γλυπτό του Πάρι Πρέκα στην πρόσοψη του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας βανδαλίστηκε για μία ακόμη φορά.

Το ίδιο σύνθημα γράφεται για τρίτη φορά. Οι χούλιγκανς των ποδοσφαιρικών ομάδων με την ίδια μέθοδο κάνουν πάρτι σε όλο το Δήμο.

Παράλληλα, το κράτος δεν υπάρχει πουθενά για να προστατέψει από τους βανδαλισμούς τα μνημεία τέχνης, το δημόσιο χώρο και τα δημόσια κτίρια, τους κόπους των ίδιων των πολιτών.

Οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί φορείς δεν καταγγέλλουν δημόσια ποτέ αυτές τις πράξεις, λες κι ο αγώνας για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομίας δεν είναι πολιτικός αγώνας.

Η ανοχή αυτή είναι επικίνδυνη , οι πράξεις δεν έχουν κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο παρά μόνο ιδεολογικά προσχήματα. Η καταστροφή είναι φασισμός, είναι θρησκευτικός φονταμενταλισμός.

Η Δημοτική Αρχή καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο το νέο βανδαλισμό και δηλώνει ξεκάθαρα σε όλους τους τόνους πως θα συνεχίσει τη μάχη της δημιουργίας σε πείσμα των οπαδών της καταστροφής.

Δηλώνει, τέλος, παρούσα σε οποιοδήποτε συντονισμό ενεργειών με τους αρμόδιους φορείς καλώντας τους παράλληλα να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν προκειμένου να παύσει πια να επαναλαμβάνεται το θλιβερό αυτό φαινόμενο.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση