Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Ισχυρό το τουριστικό ενδιαφέρον των Φινλανδών για την Ελλάδα

Με αισιόδοξα μηνύματα για διψήφια αύξηση του τουριστικού ρεύματος το 2018 από Φινλανδία προς Ελλάδα, έκλεισε η Διεθνής Τουριστική Έκθεση της Φινλανδίας MATKA 2018, στο Εκθεσιακό Κέντρο MESSUKESKUS στο Ελσίνκι.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε στην Έκθεση με περίπτερο 60 τ.μ. και συνεκθέτες - για πρώτη φορά - την Ομοσπονδία Φινλανδο-Ελληνικών Συνδέσμων με 18 Συλλόγους, την Περιφέρεια Κρήτης -Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ταξιδιωτικά γραφεία και αλυσίδες Ξενοδοχείων. Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στη Φινλανδία Γεώργιος Αϋφαντής συνοδευόμενος από την Κωνσταντίνα Καμίτση, σύμβουλο πρεσβείας Α΄, ενώ παρευρέθησαν και σε συναντήσεις Δημοτικών Αρχών του Ελσίνκι με τον δήμαρχο Πλατανιά Χανίων Ι. Μαλανδράκη για τις οποίες και είχε μεριμνήσει η Ελληνική Πρεσβεία.

O αν. προϊστάμενος του γραφείου Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας Παύλος Μούρμας είχε συναντήσεις με τους εκπροσώπους των τουριστικών οργανισμών και γραφείων εναλλακτικού τουρισμού, που εντάσσουν νέους ελληνικούς προορισμούς στο πρόγραμμα τους. Επίσης, συναντήθηκε με την πρόεδρο του Συνδέσμου των τουριστικών Οργανισμών της Φινλανδίας (SMAL-AFTA) Heli Mäki-Fränti με σκοπό την διοργάνωση κοινής παρουσίασης σε μέλη του συνδέσμου των εναλλακτικών τουριστικών προϊόντων της Ελλάδας.

Στην ΜΑΤΚΑ μετείχαν από 600 εκθέτες, μεταξύ των οποίων και τουριστικοί οργανισμοί που διακινούν τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών προς την χώρα μας. Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 64.000, η πλειοψηφία των οποίων έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους ελληνικούς προορισμούς και τα εναλλακτικά/θεματικά τουριστικά προϊόντα της χώρας μας, αλλά και ενθουσιασμό για την παρουσίαση ελληνικών χορών στην ειδική σκηνή του εκθεσιακού χώρου, με το περίπτερο του ΕΟΤ να είναι συνεχώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση