Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Βράβευση των κορυφαίων για το 2017

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή του Παραολυμπιακού Κινήματος με κάθε επισημότητα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Παρουσία του Αιδεσιμότατου Πατήρ Αντώνιου Μπεζαίτη (εκπρόσωπος Αρχιεπισκόπου), της Ελένης Αυλωνίτου (εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής), του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, της αναπληρώτριας τομεάρχη πολιτισμού και αθλητισμού της ΝΔ, Άννας Καραμανλή, της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά, του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, του εκπροσώπου από Το Ποτάμι, Βασίλη Χαρόπουλου, τιμήθηκαν οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλιο στα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2017, καθώς και οι προπονητές τους. Την εκδήλωση κάλυψε απευθείας τηλεοπτικά η Nova.

O Γιώργος Φουντουλάκης, πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, δήλωσε: «Βραβεύουμε τους κορυφαίους εκπροσώπους του ελληνικού παραολυμπιακού κινήματος. Γιορτάζει η Ελλάδα για τις στιγμές δόξας που της χάρισαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του ελληνικού Παραολυμπιακού Κινήματος. Και δεν ήταν λίγες αυτές μέσα στο 2017. Ευελπιστούμε για περισσότερες μέσα στα επόμενα χρόνια, με το βλέμμα πάντα στο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού του 2020, τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Επιδίωξή μας είναι να ετοιμάσουμε μια ομάδα έτοιμη να διεκδικήσει και να φέρει στην Ελλάδα ακόμη περισσότερα μετάλλια σε σχέση με το παρελθόν. Στην προσπάθειά μας αυτή χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Πολιτείας, των φορέων του αθλητισμού αλλά και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους χορηγούς μας, με πρώτο και σπουδαιότερο τον Μέγα Χορηγό μας, ΟΠΑΠ ΑΕ, για την πολύτιμη στήριξή στον ελληνικό παραολυμπιακό αθλητισμό. Χωρίς τη στήριξή τους, θα βρισκόμασταν σε μειονεκτική θέση, ειδικά αυτές τις εποχές που η χώρα μας διανύει δύσκολες καταστάσεις στον οικονομικό τομέα. Τους θέλουμε δίπλα μας, ώστε να μη σβήσει το όνειρο μας για περαιτέρω ανάπτυξη του Παραολυμπιακού Αθλητισμού».

Η Ελένη Αυλωνίτου που εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής δήλωσε τα εξής: «Από αυτό το βήμα θα ήθελα να μεταφέρω το θερμό χαιρετισμό του προέδρου του ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Νικολάου Βούτση. Τα αθλητικά επιτεύγματα είναι άξια τιμής και άξια βράβευσης. Τα αθλητικά επιτεύγματα, όμως, των αθλητών με αναπηρία είναι κάτι ξεχωριστό, κάτι ιδιαίτερο, γιατί δεν έχουν να ξεπεράσουν μόνο την ευγενή άμυλα και τον αθλητικό ανταγωνισμό, αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό. Είναι ζωντανό παράδειγμα για όλα τα άτομα που έχουν ένα σωματικό πρόβλημα και νομίζουν ότι δεν μπορούν. Με το παράδειγμά τους ανοίγουν καινούργιους δρόμους και προοπτικές. Τέλος στους αθλητές και στις αθλήτριες με αναπηρία θέλω να πω πραγματικά ότι μας τιμάτε και μας δίνετε μεγάλη χαρά. Μας δίνετε πραγματικά ένα μάθημα αντοχής ενάντια σε κάθε αντιξοότητα».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε: «Είμαι σημαντικές τέτοιου είδους εκδηλώσεις στο άνοιγμα μιας νέας χρονιάς. Από τη στιγμή που βραβεύονται αθλητές του Παραολυμπιακού αθλητισμού, οι βραβεύσεις αυτές αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Γίνεται πολύ σημαντική δουλειά τόσο από την ΕΠΕ όσο και από την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ. Σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε στο μέτρο του δυνατού δίπλα στις ομοσπονδίες. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Όμως με την εξαιρετική δουλειά που κάνουν, οι άνθρωποι της ομοσπονδίας, οι αθλητές μας, οι οικογένειές τους, οι γονείς τους, οι οικείοι τους, καταφέρνουν να έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Και είναι πολύ σημαντικές αυτές οι επιτυχίες γιατί δίνουν σε όλους εμάς, τους Έλληνες που είμαστε πίσω και τους βλέπουμε, τη δύναμη να συνεχίζουμε και την ελπίδα ότι οι καλύτερες ημέρες είναι μπροστά μας. Αρα, κλείνοντας έχω να πω ότι η επόμενη χρονιά, είμαι σίγουρος, θα είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη, με περισσότερες επιτυχίες και με ακόμη περισσότερη υπερηφάνεια για όλους μας».

Οι αθλητές/ήτριες που τιμήθηκαν ήταν οι εξής:
ΣΤΙΒΟΣ: Μιχάλης Σείτης (προπονητής Γιώργος Παναγιωτόπουλος), Μανώλης Στεφανουδάκης (Ιπποκράτης Σκαντζάκης), Χρήστος Κουτούλιας (Θανάσης Σιούντρης), Μαρία Σταματουλά (Χρυσούλα Ορφανού), Ζωή Μαντούδη (Χρήστος Μητσιόπουλος), Ανθή Λιάγκου (Σταύρος Στραγάλης), Δημήτρης Ζησίδης (Νικόλαος Σόμπατζης), Ιωάννης Σεβδικαλής (Νεκτάριος Γιαλλουράκης). Βραβεύθηκαν επίσης οι ομοσπονδιακοί προπονητές Σπύρος Βασδέκης και Λένα Ανουσάκη.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης (Τάσος Καλλιτσάρης), Χαράλαμπος Ταϊγανίδης (Τάσος Χατζηγεωργίου), Γεράσιμος Λιγνός (Αλεξάνδρα Μωραίτου), Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (Μιχάλης Νικόπουλος), Δημήτρης Καρυπίδης (Γεώργιος Τυλιγαδάς), Μαρία Τσάκωνα (Γιάννης Μαχίλης-ομοσπονδιακός προπονητής), Αντώνης Τσαπατάκης (Γιάννης Νάτσιος), Απόστολος Τσαούσης (Χαρίκλεια Αλεξίου), Ευθυμία Γκουλή (Νικόλαος Βέζος), Γιάννης Κωστάκης (Παναγιώτης Παϊπέτης-ομοσπονδιακός προπονητής), Κωνσταντίνος Καραούζας. Βραβεύθηκε επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Αλεξάκης.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ: Δημήτρης Μπακοχρήστος, Κώστας Δήμου. Βραβεύθηκε επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιωαννίδης.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Βασίλης Ντούνης. Βραβεύθηκε επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Ελένη Καλατζή/Αργυρώ Μηλάκη. Βραβεύθηκε επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βαρβεράκης.

ΓΚΟΛΜΠΟΛ: Γρηγόρης Τάτσης, Αντώνης Καραμήτσος, Ιωάννης Σκουρμπούτης, Μιχάλης Αλεξίου, Αθανάσιος Χατζηπάντου, Χαράλαμπος Κορδάκης (εθνική ομάδα). Βραβεύθηκαν επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής Αντώνης Ανάστος και βοηθός ομοσπονδιακού προπονητή Χριστόφορος Σιζόπουλος.

ΜΠΟΤΣΙΑ: Παναγιώτης-Προκόπιος Σουλάνης, Χρήστος Κυπριώτης, Αλέξανδρος Παπαδάκης (ομαδικό BC1/2). Γρηγόρης Πολυχρονίδης με Sports Assistant την Κατερίνα Πατρώνη (ατομικό BC3 - προπονητής Ανδρέας Κεραμιδάς). Βραβεύθηκε επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Τζίμας.

Επίσης βραβεύτηκαν οι χορηγοί, υποστηρικτές και συνεργάτες της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ (ΟΠΑΠ ΑΕ, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ΤOYOTA, ΟΛΠ-COSCO,Nova, Αllianz, Όμιλος Υγεία, ΠΑΣΓ Η ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ, SAMSUNG, Ελληνικός Χρυσός, Ολυμπία Οδός , Νέα Οδός /Κεντρική Οδός, L’OREAL-GARNIER, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, PressiousArvanitidis, Φυσικό Αέριο - ΔΕΠΑ) για την προσφορά τους στην στήριξη και προβολή του Παραολυμπιακού Κινήματος.

Τιμητική διάκριση για την προσφορά του στο διεθνές Παραολυμπιακό Κίνημα έλαβε και το απερχόμενο μέλος της IPC, Μιγκέλ Σαγκάρα.

Με το βραβείο Fair Play τιμήθηκε ο Χαράλαμπος Βαρυτιμίδης δια χειρός της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, ενώ τιμητική διάκριση δόθηκε στους αθλητές του προγράμματος Agitos (Najip Al Hajali, Rajab Rajab, Wisam Sami, Ibrahim Al Hussein) της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής και αφορά στους πρόσφυγες αθλητές. Το βραβείο στους αθλητές της Agitos παρέδωσαν οι Καμίλ Ζίγκλερ, Μιγκέλ Σαγκάρα και Γιώργος Φουντουλάκης.

Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση