Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Επενδυτικό σχέδιο για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Σύρου

Την παρουσίαση της επενδυτικής πρότασης που αφορά την αξιοποίηση των εκτάσεων του στρατοπέδου «Λοχαγού Αποστόλου Ζαφείρη» ανακοίνωσε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συναντίληψης και Συνεργασίας, το οποίο έχει υπογράψει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης της πρότασης αξιοποίησης του Στρατοπέδου Σύρου την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, στην Αίθουσα «Βαλμά» του Επιμελητηρίου Κυκλάδων,

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου, η πρόταση διαμορφώθηκε στο πλαίσιο ανάθεσης των σχετικών υπηρεσιών σε εξειδικευμένο Σύμβουλο, ο οποίος σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρο – Ερμούπολης, την Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (Υπ.Α.Α.Π.Ε.Δ.) και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.Εθ.Α.) προχώρησε στη σύνταξη και εξειδίκευση σχετικής πρότασης, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα δημόσιας διαβούλευσης, η οποία είχε ήδη προηγηθεί.

Η παρουσίαση της πρότασης θα πραγματοποιηθεί από στελέχη του Συμβούλου, παρουσία του Διευθυντή της Υπ.Α.Α.Π.Ε.Δ και στελεχών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκπροσώπων του Πανεπιστημίου, των τοπικών Βουλευτών, εκπροσώπων των τοπικών Φορέων και Συλλόγων, καθώς και των Δημοτικών Συμβουλών.

Ο Δήμος απευθύνει κάλεσμα στην παρουσίαση προς τους τοπικούς φορείς του νησιού προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην περαιτέρω εξειδίκευση και βελτίωση της πρότασης, ώστε στο αμέσως επόμενο διάστημα να εισαχθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με επίσημη δήλωση του δημάρχου Γιώργου Μαραγκού στο διαδίκτυο, η πρόταση επένδυσης περιλαμβάνει – όπως φαίνεται άλλωστε και στις φωτογραφικές μακέτες – την κατασκευή σύγχρονων τουριστικών, ξενοδοχειακών μονάδων οι οποίες θα καλύψουν ένα σημαντικό κομμάτι της έκτασης.

Επίσης, όπως ήταν γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, ένα μέρος της έκτασης θα διατεθεί για τις κτιριακές ανάγκες του Πανεπιστημίου Αιγαίου που εδραιώνεται στην Σύρο μετά και την διασφάλιση της έδρας της πολυτεχνικής σχολής στο νησί.

Ακόμη, σημαντική έκταση έχει προβλεφθεί για την ανάπτυξη δημόσιων χώρων πρασίνου και αναψυχής. Υπενθυμίζεται ότι η συνολική έκταση αξιοποίησης του στρατοπέδου φτάνει περίπου τα 130 στρέμματα.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση