Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Κουντουρά: Συνάντηση με εκπροσώπους της ΠΟΕΕ-ΥΤΕ

Σύσκεψη στο Υπουργείο Τουρισμού, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, παρουσία της Υπουργού, Κα Έλενα Κουντουρά και των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης, της Ρόδου, καθώς και εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Επισιτισμού και Τουρισμού για «καυτά» ζητήματα που αφορούν στην απασχόληση στον χώρο Επισιτισμού-Τουρισμού.

Το θέμα, που κυριάρχησε στην σύσκεψη ήταν τα προγράμματα κατάρτισης και μετεκπαίδευσης εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τουριστικό τομέα, με την Υπουργό να δεσμεύεται ότι θα ανοίξουν Σχολές Μετεκπαίδευσης σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και μάλιστα κατά την χειμερινή περίοδο.

Η Κα Κουντουρά πείστηκε ότι η Κρήτη και η Ρόδος αποτελούν την ναυαρχίδα του Τουρισμού, με αποτέλεσμα να αποδεχτεί την πρόταση των Εργατικών Κέντρων για άνοιγμα δύο Σχολών Μετεκπαίδευσης στην Περιφέρεια της Κρήτης, μετά την πρόταση ότι το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ θα παραχωρήσει στο Υπουργείο αίθουσες στο Ηράκλειο, κατάλληλα διαμορφωμένες, για την διεξαγωγή των μαθημάτων. Το σημαντικό είναι ότι η εν λόγω συμφωνία συζητήθηκε και επικυρώθηκε από σχετική τοποθέτηση της Υπουργού στην Βουλή, χθες το απόγευμα, αμέσως μετά την σύσκεψη και την συμφωνία που επετεύχθη.

Επίσης συζητήθηκε και το σοβαρό ζήτημα της Μαθητείας, το οποίο έχει θίξει επανειλημμένως το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια της σύσκεψης, στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ θα πρέπει να τονίζεται ότι στην «εισαγόμενη» μαθητεία θα πρέπει να δηλώνονται πιστοποιημένες σχολές, όπου θα αποφοιτούν οι μαθητές.

Παράλληλα, η Κα Κουντουρά, αναφορικά με το ζήτημα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη, τόνισε ότι θα υπάρξει συντονισμένο σχέδιο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε η μεγαλόνησος να αποτελεί τουριστικό προορισμό για τους τουρίστες μόνο καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Αναφορικά με το σύστημα all inclusive, που εφαρμόζεται στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και οδηγεί σε μαρασμό τις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις, η Κα Κουντουρά επεσήμανε ότι η πολιτική του Υπουργείου Τουρισμού σε συνεργασία με τους Tour Operations χώρας θα στοχεύει στον περιορισμό των ξενοδοχειακών μονάδων που εφαρμόζουν το σύστημα «all inclusive».

Τέλος για τα Εργασιακά ζητήματα, τις συλλογικές συμβάσεις και την «μαύρη εργασία» η Υπουργός Τουρισμού δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει παρέμβαση του Υπουργείου της στο Υπουργείο Εργασίας, ενώ παράλληλα η Κα Κουντουρά καταδίκασε την ενέργεια των Ξενοδόχων του Νομού Ηρακλείου να καταργήσει τον Σύνδεσμο του, ώστε να αποφύγουν να υπογράψουν κλαδικές συμβάσεις με τους ξενοδοχουπάλληλους. 
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση