Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Επανεκκίνηση φωτοβολταϊκού έργου στην Κοζάνη

Συνάντηση είχαν ο πρόεδρος του Enterprise Greece Χρήστος Στάικος και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ηλίας Αθανασίου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Ηλία Μοναχολιά.

Οι δύο πλευρές κατ΄ αρχάς συμφώνησαν για την επανενεργοποίηση με τη διαδικασία του fast track του επενδυτικού σχεδίου για μεγάλο φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 200 MW στο Λιγνιτικό Κέντρο των Δήμων Εορδαίας και Κοζάνης.

Η ΔEH Ανανεώσιμες έχει εξασφαλίσει την πλήρη αδειοδότηση για το έργο και θα το κατασκευάσει σε χώρο που παραχωρεί η ΔEH, στην περιοχή παλαιών ορυχείων της Κοζάνης.

Το έργο θα συμβάλει άμεσα στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Στη διάρκεια της κατασκευής του, αλλά και κατά τη λειτουργία του θα απασχοληθεί προσωπικό από την περιοχή.Ο προϋπολογισμός του αγγίζει τα 180.000.000 ευρώ.

Κύριος του έργου είναι η εταιρεία ΗΛΙΑΚΟ ΒΕΛΟΣ 1, 100% θυγατρική της ΔEH Ανανεώσιμες.Οι δύο εταιρείες συζήτησαν επίσης τη δυνατότητα προσέγγισης διεθνών επενδυτικών και χρηματοοικονομικών σχημάτων για επενδύσεις στην Ελλάδα, στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση