Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Η Κική Δημουλά για το Μαζί για το Παιδί

Το αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στο 2ο όροφο γέμισε από ανθρώπους που με την παρουσία τους τίμησαν τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας στο πλαίσιο της τελετής απονομής βραβείων της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Η ακαδημαϊκός Κική Δημουλά, σε χαιρετισμό που απηύθηνε, επεσήμανε ότι ο εθελοντισμός και η προσφορά βρίσκει τόπο. Σημείωσε πως ένα μεγάλο όραμα γίνεται πράξη.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Πριν από λίγα χρόνια είχα καταθέσει έναν ταπεινά συγκινημένο χαιρετισμό στην έννοια της ευεργεσίας, στην υφή της οποίας θεωρώ πως έχει αναμιχθεί το θείον. Σήμερα, έχω την τιμή μέσω του ιδρύματος ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ και του εξαιρετικού έργου του να υποκλιθώ σε μια ομοούσια, στενά συγγενική με την ευεργεσία έννοια, αφιερωμένη κι αυτή στη φιλανθρωπία: τον εθελοντισμό.

Τον εθελοντισμό που περιβάλλει τον άνθρωπο με όση προστασία και αξιοπρέπεια η ίδια η φύση αμέλησε να του εξασφαλίσει.

Ο εθελοντισμός δεν καταπιέζει για την όποια προσφορά. Η ελεύθερη βούληση των ανθρώπων προσφέρει ένα αναπαυτικό στρώμα τόσο σε όσους το έχουν ανάγκη , όσο και στη συνείδησή μας. Αναρωτιέμαι συχνά θαυμάζοντας πάντα , πώς σ ένα τόσο μεγάλο όραμα όπως αυτό του ιδρύματος ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ που το μοιράζονται χιλιάδες ετερόκλητοι ψυχισμοί, πώς επιτυγχάνεται ο συντονισμός. Κι όμως, εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως επιτυγχάνεται. Κι εδώ έχει βάλει το χέρι του το παντοδύναμο «θέλω». Ελπίζω σ αυτό και το εμπιστεύομαι. Το εμπιστεύομαι γιατί είναι το μόνο στενό σοκάκι απ’ όπου διέρχονται όλες οι μεγάλες αλλαγές, όσες βέβαια είναι φίλες μιας ειρηνικής ανθρωπότητας.»
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση