Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Προκλητικοί οι Αλβανοί

Μεγάλη προπαγάνδα ασκείται στην Αλβανία, καθώς μιλούν για στρατό που ετοιμάζεται να κατακτήσει την Τσαμουριά, ενώ μέσα από τραγούδια διαστρεβλώνεται η ιστορία του 21’.

Αιτούνται τη «Μεγάλη Αλβανία», παρουσιάζουν τους Έλληνες ως αιμοσταγείς εκτελεστές και τραγουδούν για την «εθνοκάθαρση» των Τσάμηδων που ουδέποτε υπήρξε. Ακόμη, ο ήρωας του 1821 Μάρκος Μπότσαρης, παρουσιάζεται στα εθνικά τραγούδια τους ως Αλβανός μισθοφόρος που πολέμησε στο πλευρό των Ελλήνων.

Μάλιστα, ο «Κομαντάντ Τσάμι» παρουσιάζεται ως αετός της Τσαμουριάς που κρατάει όπλα στα χέρια, ποζάρει δίπλα σε στρατιώτες του απελευθερωτικού στρατού της Τσαμουριάς και φοράει ρούχα παραλλαγής, υποσχόμενος την απελευθέρωση της Θεσπρωτίας από τους Έλληνες κατακτητές.

Ο Πρόεδρος της «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς», Φεστίμ Λάτο, αναφέρει χαρακτηριστικά «Σας καλώ όλους τους Αλβανούς να στηρίξετε αυτήν την κίνηση έτσι ώστε να πάρουν οι Τσάμηδες ό,τι τους αναλογεί και να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Τσάμηδων από τους Έλληνες».

Έχει φτιάξει μάλιστα μέχρι και διαβατήριο για τους πολίτες της υποτιθέμενης Δημοκρατίας της Τσαμουριάς, ενώ πριν λίγες μέρες ξεσήκωσε τους κατοίκους του αλβανικού χωριού Φίερι να βγουν στους δρόμους και κρατώντας σημαίες της Τσαμουριάς να διαδηλώσουν για τα χαμένα εδάφη τους

Σε ανάρτηη του στο Facebook αναφέρει «Ο Απελευθερωτικός στρατός της «Τσαμουριάς» είναι μια σοβαρή απειλή για το ελληνικό κράτος».

Η απροκάλυπτη προπαγάνδα και οι αλυτρωτικές διαθέσεις κάποιων ακραίων Αλβανών μπορεί να δυναμιτίζουν το κλίμα όμως σίγουρα δεν επηρεάζουν τις σχέσεις των δύο λαών.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση