Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Η Περιφέρεια Ιονίων νήσων στηρίζει την ανάδειξη της Παλαιόπολης Κέρκυρας

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενέταξε, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΙΝ, μετά από έγκριση από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ένα σημαντικό έργο για την ανάδειξη και αποκατάσταση περιοχών της Παλαιόπολης Κέρκυρας, συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ. Στόχος είναι η αποκατάσταση, η συντήρηση και η διατήρηση των ιστορικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων στα Ιόνια νησιά.

Το έργο αφορά τη συντήρηση και την αποκατάσταση μνημείων από τα βυζαντινά χρόνια της Παλαιόπολης της Κέρκυρας, καθώς και τη διαμόρφωση και διασύνδεση των ιστορικών χώρων στην περιοχή.

Συγκεκριμένα στο Πρόγραμμα Επενδύσεων της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, εντάχθηκε το έργο της αναστήλωσης και αποκατάστασης του τμήματος της Νότιας πτέρυγας, του Ν.Α. Πύργου της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων, στην περιοχή «Στρατιά», που καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1915. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ.

Παράλληλα, εντάχθηκε το έργο της διαμόρφωσης των πεζοδρομίων και των υποδομών για τη διασύνδεση των αρχαιολογικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών χώρων, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, καθώς και οι δαπάνες για την υποστήριξη, των αναγκαίων μελετών, με την επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων, ενώ εξίσου εντάχθηκαν και τα απαιτούμενα για την σύνταξη τευχών δημοπράτησης εργασιών κατασκευής πεζοδρομίων και υποδομών για τη διασύνδεση των αρχαιολογικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών χώρων, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

«Η ανάδειξη της ιστορικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς αποτελεί μοχλό ανάπτυξης του τόπου μας», ανέφερε ο περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση