Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Κομβικός ο ρόλος της Κρήτης στις ενεργειακές εξελίξεις

Ο κομβικός ρόλος της Κρήτης στις ενεργειακές εξελίξεις στη Νοτιανατολική Μεσόγειο για την ενιαία ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας αναδεικνύεται με την κατασκευή του θαλάσσιου καλωδίου «Euroasia» που θα συνδέει ηλεκτρικά το Ισραήλ, την Κύπρο, την Κρήτη-Ελλάδα και ευρύτερα την ηπειρωτική Ευρώπη. Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην ημερίδα διαλόγου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο (ξενοδοχείο Ατλαντίς) στο πλαίσιο της διαβούλευσης της ηλεκτρικής διασύνδεσης «EuroAsia».

Στη σημερινή ενημερωτική εκδήλωση, που οργάνωσε η «Euroasia Interconnector» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, για τις ενεργειακές εξελίξεις στην Μεσόγειο και στην Ευρώπη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Εθνικής Αρμόδιας Αρχής Κύπρου, στελέχη της Euroasia Interconnector που περιέγραψαν τα οφέλη του Ευρωπαϊκού έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης όπως επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Νίκος Καλογερής, Γιώργος Αλεξάκης, Περιφερειακοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι εκπρόσωποι φορέων και αρμόδια στελέχη υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο χαιρετισμό του καλωσορίζοντας του συμμετέχοντες, ανέφερε ότι, η μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης που αποτελεί μέρος του διακρατικού ευρωπαϊκού έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης των συστημάτων Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας , Euroasia Interconnector, σκοπό έχει τη μελλοντική αξιοποίηση των υδρογονανθράκων της λεκάνης της Μεσογείου. «Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου γίνεται σύμφωνα με τις διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εμπίπτει στην ενεργειακή πολιτική της, συνεισφέροντας στους Ευρωπαϊκούς ενεργειακούς στόχους που έχουν τεθεί. Το έργο, χωρίς αμφιβολία, συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια και στην ανάπτυξη της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας, αναδεικνύοντας τον κομβικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κρήτη στις ενεργειακές εξελίξεις της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας καθώς σε πρόσφατη δήλωσή του ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε ότι εντός του τρέχοντος μήνα θα ολοκληρωθούν τα τεύχη δημοπράτησης της μικρής διασύνδεσης, ώστε να μπει πλέον το έργο σε τροχιά υλοποίησης, την ίδια στιγμή που ο Διαχειριστής βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις με τον Euroasia Interconnector ώστε να προχωρήσει η συνεργασία για την υλοποίηση της μεγάλης διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής». Ο Περιφερειάρχης Κρήτης επεσήμανε ακόμη ότι το περιβάλλον για την Περιφέρεια δεν είναι μια προτεραιότητα αλλά αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα και η ενεργειακή διασύνδεση περιοχών της Μεσογείου αποδεικνύουν ότι ο περιβαλλοντικός σεβασμός και η ενεργειακή ασφάλεια δεν είναι ασύμβατα αγαθά.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση