Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

«Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου»

Η εκδήλωση του καινοτόμου προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου, «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» θα διεξαχθεί στις 20 Οκτωβρίου 2018.

Η παραπάνω εκδήλωση είναι η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης, που περιλαμβάνει πέντε αρχαιολογικούς χώρους (Δωδώνη, Νικόπολη, Κασσώπη, Αμβρακία, Γίτανα), οκτώ αρχαία θέατρα, 344 χλμ. διαδρομής και 2.300 χρόνια ιστορίας.

Ο Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» ανακοίνωσε την εξασφάλιση δύο χορηγιών εκ μέρους του «Διαζώματος» προς το πρόγραμμα. Η πρώτη θα αναλάβει την ανάπτυξη μιας αφήγησης για τα μνημεία του προγράμματος που θα παρουσιάζεται μέσω κινητών τηλεφώνων και η δεύτερη χορηγία τη δημιουργία της ιστοσελίδας του προγράμματος, καθώς και προτύπων για τις αγροδιατροφικές επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν. Ακόμη ανέφερε τα εξής:

«Στις 20 Οκτωβρίου θα γίνει η εναρκτήρια εκδήλωση (launch event) του προγράμματος. Είναι το πρώτο ολιστικό προϊόν στον πολιτιστικό τουρισμό παγκοσμίως. Θα φροντίσουμε να επιστρατεύσουμε τους πάντες να έρθουν από όλο τον κόσμο να γνωρίσουν τις ομορφιές της Ηπείρου και αυτό το σπουδαίο προϊόν. Γίνεται κάτι μοναδικό σε αυτό το πρόγραμμα και σε επίπεδο οργάνωσης. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα λήγει το 2023. Εμείς θα δώσουμε το προϊόν το 2018 και θα λειτουργήσει την Άνοιξη του 2019. Θα έχουμε τρεισήμισι χρόνια ακόμα να το διορθώνουμε. Όχι σε ένα κλειστό δωμάτιο, αλλά με τη ζωή, τους επισκέπτες που θα έρχονται και θα το αξιολογούν».
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση