Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Βελτίωση σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ

Η πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα Ιρίτ Μπεν-Άμπα κάνει λόγο σε συνέντευξή της για θεαματική βελτίωση των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, τονίζει: «Είναι σαφές ότι με δεδομένη τη γεωστρατηγική κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο δύο δημοκρατικά κράτη με κοινές αξίες όπως το Ισραήλ και η Ελλάδα, πρέπει να συνεργάζονται για την προώθηση της σταθερότητας και της προόδου της περιοχής».

Χαρακτηρίζει τις σχέσεις Ισραήλ-Ελλάδας «πολυεπίπεδες» που «επεκτείνονται σε πολλούς τομείς, όπως είναι οι εντατικές πολιτικές διαβουλεύσεις, η άμυνα και η ασφάλεια, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα, οι ακαδημαϊκές ανταλλαγές οι σχέσεις μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών κλπ».

«Η ενεργειακή συνεργασία αποτελεί σημαντικό στοιχείο των στρατηγικών σχέσεων Ισραήλ, Ελλάδας, Κύπρου και Ιταλίας και συμπίπτει με τη φιλοδοξία της Ελλάδας να μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο» λέει η κ. Μπεν-Άμπα και υπογραμμίζει ότι «η ενεργειακή συνεργασία μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας […] έχει στρατηγικό χαρακτήρα».

Αναφερόμενη στην πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν στην Ελλάδα και την τοποθέτηση του πρώτου θεμέλιου λίθου του Μουσείου του Ολοκαυτώματος, είπε ότι «εκτιμήθηκε πολύ το γεγονός ότι ο πρόεδρος Παυλόπουλος επιτάχυνε το νομικό πλαίσιο για την ανέγερση του μουσείου πριν από την επίσκεψη του προέδρου μας και ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προώθησε γρήγορα το έργο».
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση