Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Τις επενδυτικές ευκαιρίες στον ελληνικό τουρισμό παρουσίασε ο κ. Τζιάλλας στο Ζάγκρεμπ

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας , παρουσίασε σε ομιλία του στο AdriaTourismForum για τον Ξενοδοχειακό Κλάδο, στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας τις ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες στον ελληνικό τουρισμό σε αυτήν την περίοδο διαρκούς και δυναμικής ανάπτυξης του.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο κ. Τζιάλλας συμμετείχε σε ειδική ενότητα με τον υφυπουργό Τουρισμού της Κροατίας Frano Matusic, τον υφυπουργό Βιώσιμης Ανάπτυξης και Τουρισμού του Μαυροβουνίου, Damor Davodocic και τον Konrad Mizzi υπουργό Τουρισμού της Μάλτας και ενημέρωσε το κοινό, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι μεγάλων αλυσίδων ξενοδοχείων, εταιρειών διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων και επενδυτικών funds.

Υπογράμμισε ότι η εθνική περιφερειακή τουριστική πολιτική για την καθιέρωση της Ελλάδας σε παγκόσμιο προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο έχει δημιουργήσει νέες ευκαιρίες μέσα από την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών, το άνοιγμα νέων αγορών επισκεπτών υψηλής αγοραστικής δύναμης , την ανάπτυξη νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών, την ενίσχυση της συνδεσιμότητας και την επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου .

Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε, η διαρκής ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού, με διαδοχικά ρεκόρ αφίξεων και εσόδων την τελευταία τριετία, και με το 2018 να έχει ξεκινήσει με νέα αύξηση στα τουριστικά μεγέθη , έχει καταστήσει την Ελλάδα ιδιαίτερα ελκυστική για νέα τουριστικά σχέδια και νέες επενδυτικές κινήσεις, και ήδη έχει κινητοποιήσει το ενδιαφέρον διεθνών ομίλων να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας.

Ο κ. Τζιάλλας παρουσίασε τη διάρθρωση του ελληνικού ξενοδοχειακού κλάδου, τονίζοντας την ποιοτική αναβάθμιση που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, καθώς και τις νέες επενδύσεις που βρίσκονται στην παρούσα φάση σε εξέλιξη, αναβαθμίζοντας περαιτέρω το ελληνικό τουριστικό προϊόν της Ελλάδας.

Τέλος, ενημέρωσε τους δυνητικούς επενδυτές για το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς και για τις ενισχύσεις από τον αναπτυξιακό νόμο που αφορούν τις τουριστικές επιχειρήσεις.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση