Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην έκθεση τουρισμού Βελιγραδίου

Η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα στην 40η Έκθεση Tουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου. Στα εγκαίνια της Έκθεσης, την Πέμπτη, θα παραστεί και η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα η διεύθυνση της Διεθνούς Έκθεσης Βελιγραδίου παρέστησαν η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού της Σερβίας Ρενάτα Πίτζο, εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων, ενώ την Ελλάδα εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Τσέγας. «Η παραδοσιακή φιλία των δύο λαών αποτυπώνεται και στον τουρισμό, όπου η Ελλάδα παραμένει ο κυριότερος προορισμός των Σέρβων» επισήμανε ο κ. Τσέγας.

Ανέφερε ότι το 2017 επισκέφτηκαν την Ελλάδα 850 χιλιάδες Σέρβοι τουρίστες και τόνισε ότι αν και η Μακεδονία παραμένει ο κύριος προορισμός των τουριστών από τη Σερβία, τα τελευταία χρόνια ανακαλύπτουν και άλλους προορισμούς της ηπειρωτικής αλλά και της νησιωτικής Ελλάδας.

Ο κ. Τσέγας επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, σε σχέση με άλλες μεσογειακές χώρες, είναι η μεγάλη ακτογραμμή με όμορφες παραλίες, τα χιλιάδες νησιά και νησάκια, η πλούσια ιστορία και ο πολιτισμός, οι απεριόριστες δυνατότητες για ξεκούραση και ψυχαγωγία, η ασφάλεια και η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών σε προσιτές τιμές.

Το περίπτερο του ΕΟΤ βρίσκεται στην κεντρική αίθουσα της Διεθνούς Έκθεσης Βελιγραδίου και φιλοξενεί 14 συνεκθέτες απ' όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση