Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Το κέντρο της Αθήνας αλλάζει πρόσωπο

Παρεμβάσεις θα γίνουν σε Σταδίου, Ακαδημίας και Ομόνοια. Έχοντας περάσει τα μύρια όσα τα τελευταία χρόνια, αλλά και προ κρίσης ακόμη, με πλήρη απαξίωση, υποβάθμιση και αμέτρητα άδεια καταστήματα, οι δύο κεντρικές οδοί της ελληνικής πρωτεύουσας και η πολύπαθη πλατεία φαίνεται ότι έχουν τώρα μια δεύτερη ευκαιρία, με δέκα μεγάλες παρεμβάσεις σε εμβληματικά ακίνητα, με τη συνδρομή κυρίως ιδιωτικών κεφαλαίων.

Τα διατηρητέα του Μπαγκείου Ιδρύματος στην πλατεία Ομονοίας, τo Σαρόγλειο Μέγαρο, το Μέγαρο Αθηνογένους και το πρώην Ακρον Ιλιον Κρυστάλ στη Σταδίου, η εμπορική στοά του Αρσακείου Μεγάρου και της Στοάς του Βιβλίου, των 10.000 τ.μ. που εκτείνεται σε ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, στην Ακαδημίας η Εθνική Λυρική Σκηνή και το κτίριο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου στη συμβολή με την Ομήρου και στη συνέχεια, οδεύοντας προς το Σύνταγμα, πάλι στη Σταδίου, το πρώην «Εσπέρια» και τα κενά κτίρια όπου σχεδιάζονται επίσης νέα πολυτελή ξενοδοχεία είναι μερικά μόνο από τα ακίνητα που, εφόσον αποκτήσουν ζωή, θα μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα στο κέντρο, όπου οι αριθμοί της κρίσης είναι αποκαρδιωτικοί.

Μόνο στη Σταδίου, μία από τις πιο άσχημα χτυπημένες εμπορικές πιάτσες του κέντρου, τα ερειπωμένα καταστήματα από τα απανωτά λουκέτα έφτασαν να ξεπερνούν στην καρδιά της κρίσης το 40%, -με βάση τις έρευνες της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου αγγίζουν μάλιστα το 42%-, ενώ μόλις τους τελευταίους μήνες υπάρχει η... σταδιακή, δειλή επιστροφή αλυσίδων.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση