Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και του Προξενείου της Εσθονίας

Στην αύξηση των συνεργιών και της προστιθέμενης αξίας και στην ανάπτυξη κοινών δράσεων, στοχεύει το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ) και του Προξενείου της Εσθονίας στη Β. Ελλάδα, που υπογράφηκε παρουσία του Πρέσβη της Εσθονίας στην Ελλάδα, Priit Pallum.

«Μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας αναγνωρίζεται η θετική πρόθεση του Προξενείου της Εσθονίας να συμβάλλει στους τομείς ευθύνης και τεχνογνωσίας του», αναφέρεται σε ανακοίνωση και τονίζεται ότι «όλες οι ενέργειες συντείνουν προς την υλοποίηση του στόχου να καταστεί η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία ένας διεθνώς αναγνωρισμένος κόμβος καινοτομίας στη ΝΑ Ευρώπη με άξονα την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας που βασίζεται στη γνώση που παράγεται τοπικά».

Ο Πρέσβης της Εσθονίας στην Ελλάδα, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι συνέργειες των δύο φορέων θα ενισχύσουν την τοπική ανάπτυξη, αλλά και τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Επιπλέον, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΑΖΚ, η επίτιμος Πρόξενος της Εσθονίας στη Β. Ελλάδα, Εύη Αυλογιάρη, δήλωσε ότι η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί το καλύτερο ξεκίνημα για την προώθηση της συνεργασίας των δύο εθνών στα φλέγοντα θέματα της νέας οικονομίας, σε μια από κοινού προσπάθεια αντιμετώπισης του μέλλοντος.

Ο πρόεδρος της ΑΖΚ, Παντελής Αγγελίδης, δηλώνοντας ότι η Εσθονία έχει καταφέρει υλοποιώντας ένα φιλόδοξο σχέδιο την τελευταία δεκαετία να καταστεί το «Ψηφιακό Έθνος» της Ευρώπης, τόνισε «στόχος είναι να μάθουμε πως μετασχηματίσθηκε σε πρότυπο ψηφιακής χώρας και ιδανικό προορισμό για «ψηφιακούς νομάδες». Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι προγραμματίζεται η συνδιοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στην Εσθονία, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Thessaloniki Innovation friendly Destination.

Η τελετή υπογραφής έγινε παρουσία του διευθυντή της υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων Θεσσαλονίκης του υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρη Παπανδρέου και μελών του γραφείου της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρίας Κόλλιας-Τσαρουχά.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση