Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Εμμανουήλ Καραλής: Ιπτάμενος, παγκόσμιος και έφηβος

Στους μεγάλους αθλητές του άλματος επί κοντώ βρίσκεται πλέον ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ κατέλαβε την 5η θέση με άλμα 5.80μ., που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 και φυσικά κορυφαία ατομική επίδοση, την οποία και πανηγύρισε με την καρδιά του.

Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι γιος του σπουδαίου δεκαθλητή Χάρη Καραλή και της Σάρας, που ήρθε στην Ελλάδα από την Ουγκάντα σε πολύ μικρή ηλικία, ενώ… ανταλλάσσει tweets με τον καλύτερο επικοντιστή όλων των εποχών και έναν από τους καλύτερους σύγχρονους αθλητές, τον Ουκρανό Σεργκέι Μπούμπκα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αναφέρει πως ο Σεργκέι Μπούμπκα είναι το ίνδαλμά του και πως όταν αγωνιζόταν το 2017 σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Κολομβία, όπου πήρε την τρίτη θέση, το χάλκινο μετάλλιο του το είχε φορέσει ο Σεργκέι Μπούμπκα. Μάλιστα, ο Σεργκέι του έστειλε συγχαρητήρια, μέσω twitter, για την πρόσφατη επιτυχία του.

«Ο Εμμανουήλ Καραλής πέρασε τα 5.78 και σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων στο άλμα επί κοντώ. Εκπληκτικό επίτευγμα. Εύχομαι να φτάσει σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη», έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο Μπούμπκα.

Πριν από έναν χρόνο, ο 18χρονος αθλητής είχε μιλήσει στην «Κ», για το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων, το αφιλόξενο περιβάλλον για πρωταθλητισμό στην Ελλάδα της κρίσης, αλλά και πώς αντιμετωπίζει τις προτάσεις από χώρες του εξωτερικού, που του προσφέρουν όλα εκείνα που δεν μπορεί να καρπωθεί εντός συνόρων.

Ο 17χρονος, τότε, επικοντιστής του Γ.Σ. Κηφισιάς, Εμμανουήλ Καραλής δήλωνε στην «Κ»: «Ξεχωρίζω το πρώτο μου παγκόσμιο ρεκόρ, το 5,53 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τον Φεβρουάριο του 2016, κυρίως επειδή έγινε σε ελληνικό έδαφος».
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση