Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

35η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα

Τετρακόσιοι τριάντα μαθητές γυμνασίου και λυκείου απ' όλη την Ελλάδα και σχολεία της Διασποράς συμμετείχαν στην 35η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ).

Ο «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» είναι μία από τις δραστηριότητες που έχει οργανώσει για φέτος η ΕΜΕ, στο πλαίσιο του έτους μαθηματικών, που έχει ανακηρυχθεί από το υπουργείο Παιδείας το 2018, αλλά και της συμπλήρωσης 100 χρόνων ζωής της Εταιρείας.

Οι 55 επιτυχόντες της Ολυμπιάδας (25 μαθητές γυμνασίου, 30 λυκείου), βραβεύθηκαν σε εκδήλωση που έγινε στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, χθες και θα είναι εκείνοι που θα αποτελέσουν τον πυρήνα, από τον οποίο θα επιλεγούν όσοι θα συγκροτήσουν τις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Διεθνή και τις Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εμμ. Γιακουμάκης, ο γενικός γραμματέας της Μαθηματικής Εταιρείας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης επίκουρος καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εμμ. Κρητικός, ο πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Απ. Μπουρνέτας, εκπρόσωποι επιστημονικών ενώσεων, καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην πρόεδροι της ΕΜΕ καθώς επίσης και εκπρόσωποι των Παραρτημάτων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Σκοπός των διαγωνισμών που διοργανώνει φέτος η ΕΜΕ είναι, όπως επισημαίνει, να προβάλει την παρουσία και χρησιμότητα των μαθηματικών σε κάθε έκφανση του κόσμου γύρω μας αλλά και να αναδείξει την ομορφιά των Μαθηματικών.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση