Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Η πρόταση του Στ. Θεοδωράκη για δωρεάν μετακινήσεις των νέων στην Ευρώπη

Η Κομισιόν ενέκρινε πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να διατεθούν εισιτήρια interrail, αξίας 12 εκατομμυρίων ευρώ, σε 20.000 με 30.000 νέους Ευρωπαίους που θα κλείνουν τα 18 τους χρόνια το καλοκαίρι του 18.

Το μέτρο θα έπρεπε να αφορά 300.000 νέους. Να βρεθούν, δηλαδή 120 εκατομμύρια ευρώ και να γεμίσουν τα τρένα με τους πρεσβευτές μιας νέας ταυτότητας.

Έστω και έτσι όμως η Ευρώπη προσπαθεί να αναθρέψει μια νέα γενιά ευρωπαίων πολιτών. Μια γενιά που μπορεί να νιώσει «σαν στο σπίτι της» από την Αθήνα ως τη Λισαβόνα και από το Μονπελιέ ως το Τάλιν. Άλλωστε το διαδίκτυο, η κινητικότητα στην εργασία και τις σπουδές όπως και η νέα μετανάστευση έχουν δημιουργήσει τις συνθήκες, ώστε σε κάθε πόλη των 28 να υπάρχουν φίλοι, συμφοιτητές, συγγενείς, γνωστοί.

Την πρόταση για δωρεάν μετακινήσεις των νέων την κάνω σε κάθε μου συνάντηση στο Παρίσι, τη Ρώμη, τη Μαδρίτη, τις Βρυξέλλες...

Όπως, επίσης, έχω προτείνει στους Γερμανούς να διαθέσουν μέρος από τα πλεονάσματά τους για τη δημιουργία μιας σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει κάθε γωνία της Ευρώπης.

Οι Πολιτείες της Αμερικής με τον σιδηρόδρομο ενώθηκαν. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τις Ηνωμένες Ευρωπαϊκές Πολιτείες. «Ένα τρένο που θα συνδέει την Ευρυτανία με την Αυστρία, τη Θράκη με την Πορτογαλία» όπως χαρακτηριστικά έχω πει.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση