Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από αύριο καθηγητές Πανεπιστημίων

Σε διήμερη απεργία, στις 7 και 8 Μαρτίου, αλλά και σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν καθηγητές Πανεπιστημίων της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις απολαβές τους.

Μάλιστα, οι σύλλογοι χαρακτηρίζουν την απεργία προειδοποιητική, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους. «Η απεργία έχει ως κεντρικό στόχο την ανάδειξη της τραγικής μισθολογικής υποβάθμισης των πανεπιστημιακών, την οποία επιχειρεί να παγιώσει πλέον το νέο «ειδικό» μισθολόγιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) έχει ζητήσει από τους συλλόγους κάθε πανεπιστημίου να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ακόμη και σε 48ωρη απεργία. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα αύριο Τρίτη θα υπάρχουν αποφάσεις για απεργία και από άλλους συλλόγους και σε άλλα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας εκτός από τους παρακάτω.

Η ΠΟΣΔΕΠ έχει προγραμματίσει δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, την Τετάρτη στο υπουργείο Παιδείας και την Πέμπτη στο υπουργείο Οικονομικών.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση