Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Συνέδριο με θέμα «H διαχρονική πορεία της πρόληψης ως μοχλός κοινωνικής ενδυνάμωσης»

Δεν είναι η οικονομική κρίση που θέτει σε κίνδυνο την ψυχική υγεία αλλά η ύφεση σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική προσαρμογή, εκτίμησε ο επίκουρος καθηγητής συστημάτων υγείας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Ηλίας Κονδύλης, μιλώντας σε συνέδριο που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΣΕΙΡΙΟΣ».

«H διαχρονική πορεία της πρόληψης ως μοχλός κοινωνικής ενδυνάμωσης», είναι το θέμα του συνεδρίου που ολοκληρώνεται στις 11 Μαρτίου, με στόχο τη συμβολή στον επιστημονικό διάλογο γύρω από το ρόλο της πρόληψης των εξαρτήσεων, την προαγωγή της ψυχικής υγείας και την αναζήτηση προοπτικών στη νέα κοινωνική πραγματικότητα. Όπως παρατήρησε ο κ. Κονδύλης, οι χώρες που επέλεξαν να «απαντήσουν» στη κρίση με περιοριστικές πολιτικές στο χώρο υγείας, είχαν αύξηση των αυτοκτονιών, σε σχέση με τις τάσεις προ κρίσης. «Τα μέτρα λιτότητας στον χώρο της υγείας και οι περιοριστικές πολιτικές συμβάλλουν στον επιπολασμό της κατάθλιψης και στην αύξηση του αριθμού των ατόμων που κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών, σημαντικό ποσοστό των οποίων είναι μεταξύ 35-60 χρόνων, κάτι που δείχνει ότι υποτροπιάζουν κάτω από την πίεση της ανεργίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μνεία στον υπεύθυνο του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) «Προμηθέας», Χρήστο Βέττα, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, έκανε ο ειδικός βοηθός διευθυντή ΚΕΘΕΑ Φαίδων Καλοτεράκης, χαιρετίζοντας στο συνέδριο. «Ο Βέττας ήταν χρήστης ουσιών όταν, το 1989, με μια γενναία για την εποχή απόφαση, μία νεαρή εισαγγελέας διακόπτει την ποινή του και τον στέλνει για απεξάρτηση στην «ΙΘΑΚΗ». Περισσότερα από 25 χρόνια μετά, η εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ζητά να επισκεφθεί την πρώτη μονάδα απεξάρτησης σε αυτόνομη πτέρυγα σωφρονιστικού καταστήματος, που λειτουργεί το «ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ,» υπό την εποπτεία του Χρήστου Βέττα. Εκεί, ξανασυναντιούνται σε μια συγκινητική στιγμή που αποδεικνύει ότι τίποτε δεν πάει χαμένο...»
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση