Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Συναγερμός για πετρελαιοκηλίδα στην Θεσσαλονίκη

Μαύρισε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης από πετρελαιοκηλίδα, η οποία ακόμα δεν είναι γνωστό πως προήλθε. Το μαζούτ έφτασε και σε διπλανή ακτή.

Άμεσα όταν διαπιστώθηκε η πετρελαιοκηλίδα των περίπου σαράντα τετραγωνικών μέτρων σήμανε συναγερμός στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, το οποίο ενημέρωσε την Διεύθυνση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, η οποία συντόνισε τις εργασίες.

Τα σαράντα τετραγωνικά μέτρα ρύπανσης αποτελούνταν από μαύρα πετρελαιοειδή ( μαζούτ) , τα οποία στην συνέχεια διασπάστηκαν και εγκλωβίστηκαν μεταξύ του κρηπιδώματος του λιμανιού και πλοίου το οποίο είχε αγκυροβολήσει στο σημείο αυτό.

Συνολικά οι άνδρες του λιμενικού εκτίμησαν ότι η πετρελαιοκηλίδα κατέλαβε έκταση περίπου εκατόν είκοσι τετραγωνικών μέτρων, ενώ διαπιστώθηκε ότι η ρύπανση έφτασε μέχρι και την διπλανή ακτή, μαυρίζοντας την για ογδόντα μέτρα.

Η διαδικασία απορρύπανσης ξεκίνησε άμεσα από σκάφη ιδιωτικής εταιρείας απορρύπανσης με τη χρήση συσκευής ανάκτησης πετρελαιοειδών και απορροφητικών υλικών, με ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ από Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης. διενεργήθηκε έλεγχος στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, με αρνητικά αποτελέσματα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε παρακείμενη εγκατάσταση παραλαβής/επεξεργασίας πετρελαιοειδών καθώς και σε ελλιμενισμένα στην περιοχή πλοία.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση