Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Ηράκλειο: Η Περιφέρεια για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Κρήτη

Την ανάγκη συνεργασίας όλων για την προστασία του νερού, καθώς η Κρήτη είναι αντιμέτωπη με το φαινόμενο της λειψυδρίας-ξηρασίας, λόγω του μικρού αριθμού βροχοπτώσεων τη φετινή χρονιά, επισημαίνει περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Καλεί φορείς, αγρότες και καταναλωτές να συνδράμουν στη σωστή διαχείριση του νερού «ώστε να προστατευθεί το πολυτιμότερο αγαθό, που δεν είναι ανεξάντλητος φυσικός πόρος» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα για την «ολική» αντιμετώπιση του φαινομένου ο περιφερειάρχης υπέγραψε απόφαση για την κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου δράσης που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, ενώ την υλοποίηση του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 73.000 ευρώ, αναλαμβάνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

«Φέτος έχουμε μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά όλοι πρέπει να προσέχουμε, να συνεργαστούμε, ούτως ώστε, να καταλάβουν και οι παραγωγοί μας ότι το μεγαλύτερο μέρος του νερού πηγαίνει στην άρδευση, ότι πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε» δήλωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας πως «οφείλουμε να υπάρχει η σωστή διαχείριση, να δούμε τα δίκτυα που είναι πεπαλαιωμένα κι έχουν μεγάλο πρόβλημα, αλλά και τις αντικαταστάσεις που πρέπει να γίνουν. Κάνουμε μια προσπάθεια μέσα από τα προγράμματα που έχουμε ως Περιφέρεια και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρέπει να υπάρχει αυτός ο συντονισμός ώστε με βήματα σωστά να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα και πως θα βγει αυτή η χρονιά» κατέληξε.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση