Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Βιβλιοθήκη για πρόσφυγες στην Αθήνα

Έναν χώρο που θα προάγει τη γνήσια ανθρώπινη επαφή μέσω των βιβλίων και θα κάνει τους πάνω από 5.000 πρόσφυγες της Αθήνας να αισθανθούν «σαν στο σπίτι τους», φιλοδοξεί να χτίσει η We Need Books.

Η διαδικτυακή καμπάνια που τρέχει εδώ και καιρό, μας καλεί όλους να συνεισφέρουμε οικονομικά προκειμένου να συγκεντρωθούν τα πολυπόθητα 5.000 δολάρια, ποσό ικανό, σύμφωνα με τους διοργανωτές, για τη δημιουργία και συντήρηση μιας πρωτότυπης κινητής βιβλιοθήκης για τους πρόσφυγες. «Στόχος μας είναι να αγοράσουμε όσο περισσότερα αντίγραφα των πιο δημοφιλών βιβλίων και να μπορούμε να προσφέρουμε στους αναγνώστες μας τσάι και μπισκότα. Αυτά τα απλά πράγματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη ζωή όσων αισθάνονται ανασφαλείς, ανεπιθύμητοι και απομονωμένοι».

Όλο και περισσότεροι πρόσφυγες αρχίζουν να φτιάχνουν το σπίτι τους στην Αθήνα, αλλά ένα σπίτι δεν συνεπάγεται μόνο μια οροφή πάνω από το κεφάλι μας. Σπίτι είναι και ο χώρος που νιώθεις ασφαλής και ευπρόσδεκτος, μπορείς να χαλαρώσεις και να διαβάσεις ένα βιβλίο, απολαμβάνοντας ένα φλιτζάνι τσάι.

Βασικό μέλημα των υπεύθυνων της We Need Books, της οργάνωσης που δημιούργησαν το 2016 η Ιωάννα Νισυρίου και ο Ναντίρ Νούρι, είναι η συλλογή χρημάτων για την αγορά βιβλίων στα Αραβικά, Φαρσί, Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά. Μέχρι ώρας έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν πάνω από 2.000 βιβλία και να εγκαινιάσουν 2 βιβλιοθήκες, μία στο Σχιστό και μία σε ένα χώρο φιλοξενίας προσφύγων του CRS, προσβάσιμες σε παιδιά και ενήλικες.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση