Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Πανευρωπαϊκή πρωτιά του δήμου Ηγουμενίτσας στη βιώσιμη κινητικότητα

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας κέρδισε ένα από τα ευρωπαϊκά βραβεία αστικής κινητικότητας για το 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ειδικότερα, η Ηγουμενίτσα κέρδισε ένα καινούργιο βραβείο αστικής κινητικότητας που αφορά τις πόλεις με «λιγότερους από 50.000 κατοίκους».

Σύμφωνα με την Επιτροπή, ο Δήμος Ηγουμενίτσας βραβεύτηκε για την «υποδειγματική δουλειά του για την ενημέρωση των κατοίκων ως προς τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων όσων ζουν σε κοντινές μικρές πόλεις».

Ειδικότερα, οι κάτοικοι μπορούσαν να επωφεληθούν από τη δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο σε επιλεγμένες ώρες, να λάβουν μέρος σε εκδηλώσεις ποδηλασίας που διοργανώνονται κατά μήκος του παράκτιου μέτωπου της πόλης και να συμμετάσχουν σε μια πολιτιστική πεζοπορία μέσα στο δάσος. Επίσης, διεξήχθησαν σεμινάρια για τη βιώσιμη κινητικότητα με μαθητές δημοτικών σχολείων, ενώ διοργανώθηκε έκθεση ζωγραφικής για μαθητές σχολείων σχετικά με τα οφέλη της ποδηλασίας και του περπατήματος. Η πόλη διοργάνωσε ακόμα έναν φωτογραφικό διαγωνισμό στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, βραβεύοντας το φωτογράφο με την καλύτερη εικόνα βιώσιμης κινητικότητας με ποδήλατο.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση