Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Ο Δήμος Κορυδαλλού «πρασινίζει» τα σχολεία

Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα πρασίνου στα σχολεία του Κορυδαλλού, έχει ήδη ξεκινήσει από την υπηρεσία Πάρκων και Κηποτεχνιών του δήμου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει δράσεις και φυτεύσεις σε αύλιους χώρους με την συμμετοχή των μαθητών και εφαρμόζεται πιλοτικά σε επιλεγμένα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως το 1ο Δημοτικό Σχολείο, το 3ο Δημοτικό Σχολείο, το 9ο Δημοτικό Σχολείο, το 13ο Δημοτικό Σχολείο, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το 7ο Νηπιαγωγείο, 1ο Γυμνάσιο, το 7 Γυμνάσιο και 8ο Γυμνάσιο.

Σε αυτή τη διαδικασία ο Δήμος Κορυδαλλού διαθέτει όλα τα φυτά και τα δενδρύλλια, ενώ συμμετέχει με επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, οι οποίοι ενημερώνουν και καθοδηγούν τα παιδιά. Οι συναντήσεις επαναλαμβάνονται με σκοπό την πρόοδο του προγράμματος και την καθοδήγηση των μαθητών για τη σωστή εξέλιξη των εφαρμοζόμενων δράσεων.

Το πρόγραμμα θα κορυφωθεί με την πραγματοποίηση δυο ημερίδων τον ερχόμενο Μάιο και Ιούνιο. Η πρώτη ημερίδα έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη 9 Μαΐου και στην οποία μαθητές, μαθήτριες και υπεύθυνοι της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του προγράμματος, ενώ η δεύτερη προγραμματίζεται για τις 5 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και θα έχει κύριο θέμα το αστικό πράσινο και τις πρωτοβουλίες του Δήμου για την ανάδειξη και προστασία του.

Η αντιδήμαρχος για θέματα Πρασίνου Μαρία Διακάτου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το πράσινο και το περιβάλλον δεν ανήκουν σε εμάς, αλλά στις επόμενες γενιές» και διευκρίνισε ότι ο δήμος Κορυδαλλού εστιάζει στην ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των δημοτών όλων των ηλικιών σε σχέση με την φροντίδα, προστασία και διαχείριση της πάσης φύσεως μονάδων ή εκτάσεων πρασίνου.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση