Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Πρεσβης Αιγύπτου: Τα ενεργειακά κοιτάσματα θα ενισχύσουν τις σχέσεις μας

Σαφές μήνυμα ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου είναι βαθιές και ιστορικής σημασίας και τη δεδομένη στιγμή βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο συνεργασίας και συντονισμού, στέλνει με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αιγύπτιος πρεσβευτής στην Ελλάδα Φαρίντ Μονίμπ, εν μέσω εκλογικής διαδικασίας στην Αίγυπτο. Μάλιστα, ο Φαρίντ Μονίμπ υπογραμμίζει τον «σταθεροποιητικό ρόλο των δύο χωρών σε μια ασταθή περιοχή» και χαρακτηρίζει τις ελληνο-αιγυπτιακές σχέσεις στρατηγικές και ιστορικές. Εκφράζει επίσης τη βεβαιότητά ότι οι ανακαλύψεις των ενεργειακών κοιτασμάτων θα συσφίξουν περισσότερο τις διμερείς σχέσεις και παράλληλα εστιάζει στα οφέλη που θα προκύψουν για τους δύο λαούς από την εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασία των δύο χωρών.

Με αφορμή τη χθεσινή εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, έσπευσε να συγχαρεί τον ελληνικό λαό για την εθνική του ημέρα και έστειλε μήνυμα ευγνωμοσύνης και υποστήριξης του αιγυπτιακού λαού. Αποτυπώνοντας ανάγλυφα τη σημερινή εικόνα που έχουν οι εν Ελλάδι Αιγύπτιοι για τη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου, είπε πως αισθάνονται ότι ζουν σαν στο σπίτι τους και υπογράμμισε: «Η υποστήριξη των Ελλήνων για εμάς φαίνεται καθαρά σε όλους τους τομείς, όχι μόνο πολιτικά, αλλά οικονομικά, πολιτιστικά και κοινωνικά». Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι λαοί της Ελλάδας και της Αιγύπτου θα ξεπεράσουν την οικονομική κρίση.

Με αφορμή τη συμμετοχή των εν Ελλάδι Αιγυπτίων στις προεδρικές εκλογές, καθώς οι Αιγύπτιοι του εξωτερικού ψήφισαν 16-18 Μαρτίου στις κατά τόπους αιγυπτιακές πρεσβείες, ευχαρίστησε την Ελλάδα «για τη βοήθειά της να έχουμε αυτές τις ομαλές, ασφαλείς εκλογές» και εξέφρασε την ικανοποίησή του από την προσέλευσή τους στις κάλπες. Εκτίμησε ότι η συμμετοχή των εν Ελλάδι Αιγυπτίων στις προεδρικές εκλογές αυξήθηκε κατά 70% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, το 2014. Αναδεικνύοντας τη σημασία της συμμετοχής τους, τόνισε πως η «σημαντική συμμετοχή» δείχνει την προθυμία τους να προστατεύσουν το δικαίωμα να ψηφίζουν και να κατανοούν τα δικαιώματά τους.

Ο πρεσβευτής της Αιγύπτου υπογράμμισε πως δεν ήταν μόνο μια διαδικασία ψηφοφορίας, αλλά ένας τρόπος να εκφράσουν την υποστήριξή τους προς τη χώρα τους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, τόσο τις πολιτικές -με έμφαση στην ασφάλεια- όσο και τις οικονομικές. «Ήταν ένα μήνυμα υποστήριξης προς την κυβέρνηση και τον Αιγύπτιο ηγέτη», υποστήριξε και παρατήρησε: «Είδαμε άτομα να έρχονται να ψηφίζουν όχι μόνα τους, αλλά να φέρνουν μαζί τους όλη την οικογένειά τους, για να δουν από κοντά την εκλογική διαδικασία». Αναφερόμενος εξάλλου στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Αίγυπτος, έδωσε έμφαση στην εσωτερική ασφάλεια, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και τις επενδύσεις στις υποδομές και την αειφόρο ανάπτυξη.

Υπενθύμισε, μάλιστα, πως είναι η τρίτη φορά που ψηφίζουν στις προεδρικές εκλογές της χώρας τους οι Αιγύπτιοι του εξωτερικού, καθώς πριν από το 2011 δεν είχαν δικαίωμα ψήφου.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση