Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Την έκθεση «160 χρόνια made in Greece» επισκέφθηκαν 18.000 πολίτες

Την περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκε επιτυχώς, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, η έκθεση «160 χρόνια made in Greece», καταφέρνοντας να ταξιδέψει περισσότερους από 18.000 επισκέπτες όλων των ηλικιών στον νοσταλγικό αλλά και πολύ ελπιδοφόρο κόσμο της ελληνικής βιομηχανίας.

Για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση, ανασυστάθηκαν 160 χρόνια ελληνικής βιομηχανικής ιστορίας, από το 1857 έως σήμερα, μέσα από τα ιστορικά κείμενα προϊόντα πρωτότυπης έρευνας του Γιάννη Στογιαννίδη, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Χριστίνας Αγριαντώνη, ομότιμης καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Παρουσιάστηκαν τρεις ενότητες, 120 βιομηχανίες, 8 κλάδοι και 800 αντικείμενα μέσα από τη σύγχρονη και ματιά της Μαρίας Φλώρου και της Δέσποινας Ανδριοπούλου, ενώ το ξεχωριστό στήσιμο της έκθεσης που εμπνέεται από εμπορικές και κλαδικές εκθέσεις οφείλεται στην αρχιτέκτονα-μουσειολόγο Ερατώ Κουτσουδάκη. Η οπτική ταυτότητα της έκθεσης ανήκει στην ομάδα των pi6 communication design. Η τελευταία βραβεύτηκε μάλιστα στη φετινή διοργάνωση των Ermis Awards για το λογότυπο «160 χρόνια made in Greece».

Μεγάλοι χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι: VIOHALCO, Φυσικό Αέριο Αττικής και Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε., Mytilineos, Όμιλος Εταιρειών Ηρακλής, μέλος του Ομίλου La Farge, Ελληνικά Πετρέλαια, Eskimo FG Europe, Φαρμακοβιομηχανία ΚΟΠΕΡ Α.Ε. και τον Όμιλο Τιτάν, χορηγό του εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά «160 χρόνια made in Greece. Kids edition».
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση