Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Πώς θα «πρασινίσει» ο Φαληρικός Ορμος

Την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να διαθέσει 90 εκατ. ευρώ για τη συνέχιση των έργων στο φαληρικό όρμο ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χρήστος Καπάταης.

Η δημοτική αρχή ενημερώθηκε για την πορεία των έργων καθώς και για την επόμενη φάση των έργων, καθώς η Καλλιθέα είναι ένας από τους δύο δήμους στο οποίο το μεγάλο αυτό έργο υπάγεται διοικητικά. «Σκοπεύουμε να παραδώσουμε τη συνολική έκταση του παράκτιου μετώπου του φαληρικού όρμου θωρακισμένη αντιπλημμυρικά, προσβάσιμη για όλους τους πολίτες, πόλο ανάπτυξης και πολιτισμού για όλη την Αττική», ανέφερε ο κ. Καπάταης στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαρτίου η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι θα δημοπρατήσει άμεσα τη συνέχιση των έργων, προκειμένου οι εργασίες της ανάπλασης να μη σταματήσουν και το 2021 ο χώρος να μπορεί να αποδοθεί στο κοινό ως πάρκο.

Βρίσκεται σε εξέλιξη η πρώτη φάση των έργων, η οποία περιλαμβάνει τη μετακίνηση της λεωφόρου Ποσειδώνος και την κάλυψη δύο τμημάτων της και τη δημιουργία εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων, ώστε να λυθεί το μόνιμο πρόβλημα της περιοχής.

Σε δεύτερη φάση η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει μόνο στα έργα πρασίνου, ώστε ο χώρος να μπορεί το ταχύτερο να παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη εικόνα, ενώ τα υπόλοιπα έργα θα ολοκληρωθούν σε επόμενη φάση καθώς κατά την Περιφέρεια αυτή τη στιγμή δεν επαρκούν οι διαθέσιμοι πόροι.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση