Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Πέθανε ο σκιτσογράφος Βαγγέλης Παυλίδης

Τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 χρονών ο σκιτσογράφος Βαγγέλης Παυλίδης, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο αναγνωστικό κοινό από την πολύχρονη συνεργασία του με το «Βήμα» και άλλες αθηναϊκές εφημερίδες.

Ο Παυλίδης είχε επίσης έντονη δραστηριότητα σε κοινωνικό, πολιτιστικό και πολιτικό επίπεδο στη Ρόδο.

Στο παρελθόν είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, ενώ τη δεκαετία του 1970 είχε διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

«Ο Βαγγέλης Παυλίδης υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους σκιτσογράφους της σύγχρονης εποχής, με διακριτό στίγμα και σημαντικές διεθνείς διακρίσεις», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Οι ευρηματικές ιχνογραφίες του», σημειώνει ο Πρωθυπουργός, «θα μας θυμίζουν τη μοναδική ματιά του στις πολιτικές εξελίξεις, με στόχο, όπως ο ίδιος έλεγε, «να υπηρετήσει την πιο ασεβή και αυθάδη από τις τέχνες, που στο στόχαστρό της έχει πάντα την εξουσία – την κάθε εξουσία».

Την θλίψη του εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Σε δήλωσή του αναφέρει: «Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον θάνατο του σκιτσογράφου Βαγγέλη Παυλίδη ο οποίος ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο αναγνωστικό κοινό από την πολύχρονη συνεργασία του με αθηναϊκές εφημερίδες και είχε έντονη δραστηριότητα σε κοινωνικό, πολιτιστικό και πολιτικό επίπεδο στο νησί της Ρόδου».
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση