Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Χανιά: Με σκάνερ θα αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα

Ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων στην πόλη των Χανίων ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Όπως αποφασίσθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί σειρά δράσεων και ενεργειών κυρίως ενημερωτικού χαρακτήρα, ενώ παράλληλα θα εφαρμοστούν και μέτρα καταστολής.

Αρχικά θα υπάρξει ευρεία ενημέρωση προς τους πολίτες για την υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση του ζώου που μέχρι τώρα δεν τηρείται από μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, ενώ θα ακολουθήσουν έλεγχοι στους δρόμους μέσω ειδικού σκάνερ για να διαπιστωθεί αν τηρείται αυτή η υποχρέωση.

Μάλιστα, όπως ειπώθηκε κατά τη σύσκεψη, μετά από μια περίοδο χάριτος που θα δοθεί, θα αρχίσει η επιβολή προστίμων.

«Ξεκινάμε μια προσπάθεια εκ νέου, πιο συστηματικά αυτήν την φορά, για περιορισμό των αδέσποτων ζώων. Θα υπάρξει πρώτα μια ευρεία καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τις υποχρεώσεις τους», τόνισε μετά το τέλος της σύσκεψης η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Νατάσα Μπομπολάκη.

Από την πλευρά του ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων Γιώργος Λιμπινάκης επεσήμανε ότι η ΕΛΑΣ θα σταθεί αρωγός και στο πλαίσιο της ευθύνης που της αναλογεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων ενώ ο αντιδήμαρχος Χανίων Μιχάλης Βλαχάκης υποστήριξε ότι «με τη συνεργασία όλων, και κυρίως των πολιτών, το πρόβλημα με τα αδέσποτα θα περιορισθεί».
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση