Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου

Η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου ιδρύθηκε το 2008 από τον διάσημο Γαστρονόμο Αλέξανδρο Γιώτη και μια ομάδα Ελλήνων. Κοινός άξονας ήταν ο ενθουσιασμός και το πάθος για την έρευνα και την προώθηση παραδοσιακών συνταγών, τεχνικών και ξεχασμένων πρώτων υλών από την Ήπειρο.

Τα 10 έτη λειτουργίας της, έχει πραγματοποιήσει 18 Συμπόσια Γαστρονομίας, δεκάδες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ συμμετέχει και στο διεθνές κίνημα της «Slow Food».

Η συνέπεια προς τους στόχους της, οι πολλές δραστηριότητές της και οι συνεργασίες με άλλους ενδιαφερόμενους και οργανισμούς παγκοσμίως, συνέβαλαν στην αναγνώριση της ΛεΓΗ ως σημαντικού πολιτιστικού θεσμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οι συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς, εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις τροφοδοσίας, αλλά και με οργανώσεις, γαστρονόμους και εμπειρογνώμονες του κρασιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό μετέφεραν νέα γνώση και τις εμπειρίες μας στα μέλη και στις τοπικές επιχειρήσεις και προώθησαν την τοπική παραγωγή και την παραδοσιακή γαστρονομία στο εξωτερικό.

Τέλος, η Λέσχη έχει συνεργαστεί με εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς οργανισμούς συνεισέφεραν στη διαμόρφωση και τη μαγειρική ανάπτυξη μιας νέας γενιάς ανθρώπων που θα αγαπήσουν την παραδοσιακή κουζίνα και μέσω αυτής της αγάπης θα διατηρήσουν όλα τα προτερήματα του παλιού πολιτισμού της Ηπείρου, το άνοιγμα και τον κοσμοπολιτισμό.

Η συνεργασία της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου περιλαμβάνει ιδρύματα από την Ελλάδα, την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, το Cabo Verde, τη Ρουμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Γκάνα κλπ.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση