Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Γιορτή Πρωτοχρονιάς από την Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων στο Αιγάλεω

Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων χθες στον πολυχώρο πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι - Γ. Βρανάς» στο Αιγάλεω, καθώς σύμφωνα με τα έθιμα του αρχαίου αυτού λαού η αλλαγή του χρόνου γιορταζόταν την 1η Απριλίου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο δρ Ευστράτιος Θεοδοσίου, αστροφυσικός, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, ενώ ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας κ.ά.

Με την ευκαιρία ο κ. Χατζηπέρος παρέδωσε στον πρώην πρόεδρο των Ποντίων Γεώργιο Παρχαρίδη τον πάπυρο τιμής ένεκεν, για την μακροχρόνια προσφορά του στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων και των Ασσυρίων. Συνεχάρη τον πρόεδρο Κυριάκο Μπατσαρά και τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων για τον αγώνα αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ασσυρίων και για τη διατήρηση της πανάρχαιας πολιτιστικής τους κληρονομιάς. «Οι δράσεις σας», τόνισε, «έχουν ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό διότι είναι ένας λαός χωρίς κράτος».

Τέλος τους διαβεβαίωσε ότι έχει υιοθετήσει το «εύλογο και δίκαιο» αίτημά τους για την κατασκευή μνημείων (Ποντίων και Ασσυρίων) για τους νεκρούς προγόνους τους, στη Μακρόνησο, όπου υπάρχουν ακόμη τάφοι τους, καθώς το νησί αποτελούσε λοιμοκαθαρτήριο για τους πρόσφυγες εκείνη την εποχή.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση