Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Τεράστια η επιτυχία της Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης της Αθήνας

Η 12η Μαθητική Εμπορική Έκθεση της Αθήνας – Student Trade Fair 2018 του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece που διεξήχθει την Τρίτη 17 Απριλίου στο Τhe Mall Αthens σημείωσε τεράστια επιτυχία. Όλες οι μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» από 60 Γυμνάσια και Λύκεια της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας, ήταν πολύ έξυπνες, καινοτόμες και τα παιδιά δελέασαν το κοινό, την κριτική επιτροπή και τους πολιτικούς που την επισκέφθηκαν. Οι μαθητές και οι μαθήτριες δέχθηκαν τα θερμά συγχαρητήρια του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υφυπουργού Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη και του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλειου Σπύρου.

Τα τρία βραβεία της Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης κατέκτησαν τρείς καινοτόμες, κοινωνικές «Εικονικές Επιχειρήσεις». Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι οι μαθητικές ιδέες που βρέθηκαν στην κορυφή ασχολούνται και οι δύο με την οδική ασφάλεια και είναι τόσο πρωτοπόρες που η κριτική επιτροπή δυσκολεύτηκε πολύ να αναδείξει το πρώτο και το δεύτερο βραβείο. Οι δύο ομάδες συζητούν ήδη τρόπους συνεργασίας έτσι ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα και διεθνώς. Τα βραβεία ανακοίνωσε η Υπεύθυνη του Προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του ΣΕΝ/JA Greece, κα Ελίζα Παυλίδη.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΣΕΝ/JA GREECE

1. Το βραβείο «Καλύτερη Εταιρεία» κέρδισε η μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» ΗΕLM.E.T από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα. Με στόχο την προστασία των μοτοσυκλετιστών και την οδική ασφάλεια, τα παιδιά δημιούργησαν ένα σύστημα που συνδέει τη μοτοσυκλέτα με το κράνος και δεν παίρνει μπροστά η μηχανή εάν ο οδηγός δεν έχει φορέσει το κράνος του.
2. Το βραβείο «Πιο καινοτόμο προϊόν» απονεμήθηκε στη μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» WARN από το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού. Η ομάδα υλοποίησε ένα σύστημα που τοποθετείται σε «τυφλά» σημεία των δρόμων και προειδοποιεί τόσο τον πεζό για την έλευση οχήματος όσο και τον οδηγό για τη διέλευση πεζού, έτσι ώστε να αποφεύγονται ατυχήματα.
3. To βραβείο «Kαλύτερο Περίπτερο» κατέκτησε η μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» ΟΜΗΡΟΣ-Ρίχνω φως στον Πολιτισμό από το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιουργούν αντίγραφα αγαλμάτων για τα μουσεία έτσι ώστε τα άτομα με προβλήματα όρασης να μπορούν να τα αγγίζουν και ταυτοχρόνως να ακούν την ιστορία τους στα ελληνικά και τα αγγλικά.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση