Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με το νέο Δ.Σ. του Ε.Ο.Α.Ε.Ν

Με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, ΕΟΑΕΝ, τον Πρόεδρο κ. Σωτήριο Σκιαδαρέση, και τους κ.κ. Νικόλαο Ρεϊζάκη, Β’ Αντιπρόεδρο, Δημήτριο Συξέρη, Οικονομικό Επόπτη και Εμμανουήλ Ζερβάκη συναντήθηκε h Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα και η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου.

Η κα. Κουντουρά έδωσε τα συγχαρητήριά της στο νέο Δ.Σ. για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε καλή θητεία.

Έγινε λόγος για τη συνεργασία του Υπουργείου και του Ε.Ο.Α.Ε.Ν στην εφαρμογή της ενιαίας εθνικής και περιφερειακής τουριστικής πολιτικής για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και προκειμένου να διαχυθούν τα οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη σε όλα τα νησιά.

Ακόμη, η Υπουργός τόνισε τις σημαντικές ευκαιρίες που δημιουργεί η δυναμική ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού για την τόνωση της τοπικής αγοράς και την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας συνολικά, σε κάθε νησί.

Υπογράμμισε, επίσης, τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να επιτελέσει σε αυτήν την κατεύθυνση ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν. και τα επιμελητήρια που εκπροσωπεί, λαμβάνοντας υπόψην ότι ο τουρισμός είναι άκρως παραγωγική δραστηριότητα και ταυτόχρονα αποτελεί τη γέφυρα που ωθεί στην ανάπτυξη και άλλους παραγωγικούς κλάδους, και ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες με νέες πηγές εσόδων και νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος, αναφέρθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη των νησιών, στη βάση των ιδιαίτερων ανταγωνιστικών τους πλεονεκτημάτων και μέσα από την στενή συνεργασία με τις Περιφέρειες, τους Δήμους, τα κατά τόπους Επιμελητήρια, το σύνολο των τουριστικών και αναπτυξιακών φορέων και τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και για ενέργειες στη δυναμική προώθηση και προβολή τους στις διεθνείς αγορές.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση