Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

«Let’s do it Greece»

Η Σύρος κινείται σε ρυθμούς «Let’s do it Greece», λαμβάνοντας μέρος και φέτος στο μεγάλο πανελλαδικό, εθελοντικό - περιβαλλοντικό πρόγραμμα. Επιδιώκει να κάνει δυναμική την παρουσία της, αφού έχουν προγραμματιστεί ποικίλες δράσεις σε όλο το νησί. Συντονιστής του προγράμματος είναι και φέτος ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, ο οποίος στηρίζει έμπρακτα το «Let’s do it Greece» και αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών δαπανών.

Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν συνολικά περισσότερες από 2000 δράσεις, αριθμός ρεκόρ από το 2001. Και στη Σύρο, όμως, η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αφού το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη Σχολική Εβδομάδα Περιβάλλοντος, από τις 23 έως τις 27 Απριλίου 2018, στην οποία συμμετέχουν το 1ο Γυμνάσιο Σύρου, 5ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο Δημοτικό Σχολείο, 2ο Δημοτικό Σχολείο, Δημοτικό Σχολείο Βάρης – Μάννα, Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Γεώργιος», 6ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης, 2ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης, Νηπιαγωγείο Άνω Σύρου, καθώς και το 1ο Λύκειο Κηφισιάς, το οποίο, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του εκδρομής στο νησί, θα επιτελέσει περιβαλλοντικές δράσεις.

Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, έχουν προγραμματισθεί οι εξής εθελοντικές δράσεις: Καθαρισμός παραλιών: Αζολίμνου, Βάρης, Αγκαθωπών, Φοίνικα, Γαλησσά, καθαρισμός μαρίνας Σύρου, δενδροφύτευση σε κοινόχρηστους χώρους της Ερμούπολης, καθαρισμός και εξωραϊσμός χώρου πρασίνου στο Κίνι (πλησίον π. λατομείου), φυτεύσεις και καλλωπισμός στην Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία, καθαρισμός μικρού αλσυλλίου Καλιμέντο στα Λαζαρέτα. Στις δράσεις συμμετέχουν οι Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ο Σύλλογος Δρομέων Σύρου, ο Ναυτικός Πολιτιστικός Οικολογικός Όμιλος Κινίου, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Γαλησσά, Φοίνικα, Ποσειδωνίας, Κρητών Σύρου, Λαζαρέτων και εθελοντές δημότες.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση