Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Ξεκίνησε η διαδικασία μετεγκατάστασης του ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α.), σε όλην τη διάρκεια της ύπαρξής του, υπερασπίζεται με σθένος την προώθηση της ιστορικότητας του χώρου και δημιουργίας Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας, στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού και στα πλαίσια του Μητροπολιτικού Πάρκου, που αποτελεί πρωταρχικό, καταστατικό του σκοπό.

Σήμερα, η Ελλάδα, μετά από 87 χρόνια παρουσίας στις εμπορικές αερομεταφορές, μέσα στην επόμενη 5ετία, θα διαθέτει ένα υπερσύγχρονο Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας και μάλιστα θα είναι ίσως η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που το Μουσείο αυτό θα στεγάζεται εντός αεροδρομίου. Το σύνολο της συλλογής εκθεμάτων που συγκεντρώθηκαν από το ΠΟΛΚΕΟΑ – Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας είναι πάνω από 23.000 αντικείμενα. Αρχεία που, το καθένα, αλλά και όλα μαζί παρουσιάζουν το σύνολο της ιστορίας της Πολιτικής Αεροπορίας στην Ελλάδα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται 2.500 συσκευές, 7 αεροπλάνα, 2 εξομοιωτές πτήσεων, δεκάδες όργανα και στολές, ψηφιδωτό Ωνάση, ιστορικές φωτογραφίες, έργα τέχνης, αρχεία, έγγραφα, διαφημιστικό υλικό εποχής και καθημερινά η συλλογή συμπληρώνεται με νέα εκθέματα. Η συλλογή εκτείνεται χρονικά από το 1931 και στόχος μας είναι να συμπληρώνεται και από νεότερους αερομεταφορείς της χώρας μας (Aegean κ.ά.).

Μετά από την ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία με Πολιτεία, Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση και δεκάδες Φορείς, η χωροθέτηση Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας, με το Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ35/AAΠ/1.03.2018), δημιούργησαν τις προϋποθέσεις, προκειμένου το ΠΟΛΚΕΟΑ να ξεκινήσει τη διαδικασία της παράδοσης του χώρου στον επίσημο φορέα που τον διαχειρίζεται (ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.).

Το ΠΟΛΚΕΟΑ, όπως επίσημα είχε διαβεβαιώσει την Πολιτεία πως:
A. Μετά τη διαγραφή του προστίμου
B. Χωροθέτηση Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας θα παραδώσει τον χώρο, ενόψει του επενδυτικού project για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Η διαδικασία αυτή, της μεταφοράς – μετεγκατάστασής, ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος που έχουμε θέσει.
Ετικέτες: ,

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση