Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Zhidou: Η μάρκα που φέρνει το μέλλον… σήμερα!

Η εταιρεία Ν. Ζυμπάς ΑΕ, που δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου πάνω από 45 χρόνια, προσφάτως ανέλαβε την αποκλειστική αντιπροσώπευση στην Ελλάδα της μάρκας Zhidou μετά από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης συνεργασίας με την Shandong Zhidou Electric Vehicle Co.

Πρόκειται για μια εταιρεία του ομίλου Xindayang Group (XDY) που ιδρύθηκε το 2001 με σκοπό την εξειδίκευση στον σχεδιασμό και την παραγωγή ηλεκτροκίνητων μεταφορικών μέσων νέας γενιάς και έχει αναγνωριστεί ως μια πρωτοποριακή επιχείρηση που πρωτοστατεί στις νέες τάσεις των ενεργειακών προτύπων που διέπουν τη βιομηχανία μεταφορών. Το πρόγραμμα εξέλιξης της πλατφόρμας που χρησιμοποιούν σήμερα τα αυτοκίνητα παραγωγής Zhidou, η οποία σχεδιάστηκε εξ αρχής για την παραγωγή ηλεκτροκίνητων μοντέλων, διήρκεσε 8 χρόνια και κόστισε 496 εκατομμύρια δολάρια, περιλαμβάνοντας συνεργασίες με κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα, ιταλικούς σχεδιαστικούς οίκους και εξειδικευμένες ευρωπαϊκές εταιρείες στον τομέα Έρευνας και Εξέλιξης.

Το πρώτος της μοντέλο (D1) έλαβε ευρωπαϊκή πιστοποίηση το 2012 και στο τέλος της ίδια χρονιάς έφτασε στις εκθέσεις της εταιρείας στην Κίνα και στην Ευρώπη. Το 2013, το Zhidou D1 κέρδισε το βραβείο Πράσινο Αυτοκίνητο της χρονιάς, ενώ οι πωλήσεις του τα αμέσως επόμενα χρόνια ανέβασαν την εταιρεία στην πρώτη 6άδα των παγκόσμιων πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Από τις αρχές του 2015 η XDY υπέγραψε στρατηγική συνεργασία με τον όμιλο ZhejiangGeelyHolding αποκλειστικά για την κατασκευή ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ανεβάζοντας την ετήσια παραγωγική της δυνατότητα από 100.000 σε 300.000 αυτοκίνητα.

Σήμερα λειτουργεί τέσσερα εργοστάσια συναρμολόγησης στην Κίνα, συνθέτοντας εξαρτήματα που εισάγονται από όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης. Επιπλέον, ένα νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων βρίσκεται σε φάση κατασκευής στη Νότια Κορέα. Η Zhidou έχει ήδη επεκτείνει το δίκτυο διανομέων της σε όλο τον κόσμο, ενώ στα άμεσα σχέδιά της είναι επίσης η δημιουργία εργοστασίου κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, με χρονικό ορίζοντα το 2020.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση