Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Η Δράμα στον Ευρωπαϊκό Χάρτη των Πόλεων του Οίνου

Στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της Δράμας για το 2018, ο Δήμος Δράμας αποφάσισε την περαιτέρω ανάπτυξη του Οινικού Τουρισμού, με τη συμμετοχή του δήμου στο «RECEVIN-EUROPEAN NETWORK OF WINE CITIES», ώστε να ενταχθεί και η Δράμα με το εξαιρετικής ποιότητας οίνο της στον ευρωπαϊκό χάρτη των Πόλεων του Οίνου.

Πώς ξεκίνησε η «Δραμοινογνωσία»

Με μια ξεχωριστή γιορτή κρασιού η Δράμα επιχείρησε το 2014 με μεγάλη επιτυχία να ανοίξει νέους δρόμους, νέους ορίζοντες και να προσφέρει πρωτόγνωρες εμπειρίες στους επισκέπτες και τους λάτρεις του οίνου. Ένα ταξίδι σε εικόνες, αρώματα, γεύσεις και μυρωδιές μέσα από τα μονοπάτια του Διόνυσου μια και ο τόπος ταυτίζεται με το κρασί και τον Διόνυσο. Σήμερα στην Δράμα δεσπόζουν επτά από τα πιο σύγχρονα οινοποιεία στην Ελλάδα.

Είναι μια περιοχή όπου δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά μοντέρνες οινοποιητικές τεχνικές, σε εξαιρετικές ποικιλίες όπως η Μαλαγουζιά, το Tempranillo, το Μοσχάτο και το Chardonnay συνδέοντας το όνομα τους με τον τόπο αυτό. Ο δε συνδυασμός του Ελληνικού Ασύρτικου και του κοσμοπολίτικου Sauvignon Blanc, είναι το σήμα κατατεθέν όλων των οινοποιείων της περιοχής και θα πρέπει να εξεταστεί κάποια στιγμή η ιδέα μιας προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης.

Η αμπελουργία δεν έλειψε ποτέ απ’ αυτή την περιοχή και πολλοί πιστεύουν ότι η κουλτούρα του κρασιού ξεκίνησε από δω. Αυτήν την περιοχή είχε διαλέξει ο Διόνυσος για καταφύγιο και η λατρεία του ταυτίστηκε με την τέχνη της αμπελουργίας, την τέχνη που δίδαξε ο ίδιος ο θεός. Μουσικές, ήχοι, τύμπανα, μπάντες, ποδήλατα, πολύχρωμα φώτα, μυστικές και σπάνιες συνταγές, εικαστικά δρώμενα, όλα συνθέτουν έναν πολύχρωμο πίνακα και συμμετέχουν στη διάθεση της γιορτής. Η γιορτή κρασιού προγραμματίζεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα επαγγελματικά σωματεία από 21 έως 27 Μαΐου.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση