Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Αυξημένα τα έσοδα των αθηναϊκών ξενοδοχείων το α’ τρίμηνο

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία εσόδων στα αθηναϊκά ξενοδοχεία το πρώτο 3μηνο του 2018, ως αποτέλεσμα της αύξησης των διεθνών αφίξεων στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με το δελτίο της GBR Consulting για τα ελληνικά ξενοδοχεία κατά το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, καταγράφεται αύξηση των εσόδων ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) στην Αθήνα κατά 14,6%.

Τα έσοδα των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν πολύ μικρή αύξηση RevPAR, της τάξης του 1,4%, μείωση της πληροτήτας και αύξηση της μέσης ημερήσιας τιμής δωματίου (ADR), που οφείλονται στις εργασίες συντήρησης του αεροδιαδρόμου οι οποίες ανάγκασαν τις αεροπορικές εταιρίες να αλλάξουν αεροδρόμιο προσγείωσης και να επιλέξουν Καβάλα. Εάν οι πτήσεις είχαν πραγματοποιηθεί κανονικά στη Θεσσαλονίκη, το αεροδρόμιο θα κατέγραφε αύξηση αφίξεων 9,9%, σύμφωνα με την GBR.

Τα ελληνικά resort είχαν ισχυρή αύξηση RevPAR, της τάξης του 33,8%.

Παράλληλα, την τελευταία 8ετία, στο ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας προστέθηκαν πάνω από 200 νέα πεντάστερα ξενοδοχεία που αντιστοιχούν σε 26.000 δωμάτια.

Τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο δωματίων νέων πεντάστερων ξενοδοχείων, με ποσοστά 44% και 20% αντίστοιχα. Ακολούθησε η Μακεδονία, το Ιόνιο και οι Κυκλάδες. Σε επίπεδο ξενοδοχειακών μονάδων περισσότερες νέες πεντάστερες λειτούργησαν στις Κυκλάδες (29%), στα Δωδεκάνησα (19%) και την Κρήτη (18%).
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση