Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

ΓΣΕΒΕΕ: Σχέδιο κανονισμού απονομής σήματος για μοναστηριακά προϊόντα

Τη στήριξη των μοναστηριακών προϊόντων και των προϊόντων μικρών παραγωγών προωθεί η Γενική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και στο πλαίσιο αυτό αντιπροσωπεία της με επικεφαλής τον πρόεδρό της Γιώργο Καββαθά έγινε δεκτή χθες από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’, στο πλαίσιο ενημέρωσης του Αρχιεπισκόπου.

Ο κ. Καββαθάς ενημέρωσε για τις ενέργειες της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας από κοινού με τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας.

Έγινε λεπτομερής παρουσίαση του σκοπού της συνεργασίας των δύο φορέων που αφορά στην στήριξη αυτής της «αγνής παραγωγικής διαδικασίας», όπως αναφέρθηκε, τόσο των μοναστικών Κοινοτήτων, όσο και των πολύ μικρών και μικρών παραγωγών.

Όπως επισημάνθηκε στην ενημέρωση, ενώ η κοινωνία γνωρίζει αλλά και στηρίζει, σε πολλές περιπτώσεις, τα προϊόντα που παράγονται από αυτές τις μονάδες (μοναστικές κοινότητες και μικροί παραγωγοί), αυτό γίνεται χωρίς μια οργανωμένη διαδικασία με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διάθεσή τους, παρά μόνο σε ένα τοπικό επίπεδο με περιορισμένες δυνατότητες επέκτασης και σε μία υπερτοπική αγορά.

Ταυτόχρονα η μη ύπαρξη κατάλληλης σήμανσης για αυτά τα προϊόντα περιορίζει την αναγνωρισιμότητά τους και κατά συνέπεια τους αποστερεί και την μοναδικότητά τους.

Ο Μακαριότατος ενημερώθηκε σχετικά για την καθιέρωση και κυρίως την απόδοση του σήματος «ΚΑΝΩΝ» στα παραγόμενα από αυτές τις μονάδες προϊόντα, με στόχο να λειτουργήσει θετικά στην αναγνωρισιμότητά τους.

Κατά την συζήτηση διαπιστώθηκε η σημαντικότητα της υπό ολοκλήρωση «Σύνταξης του Κανονισμού Απονομής Σήματος», καθόσον η εφαρμογή του «αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο επάνω στον οποίο θα στηριχθεί η όλη επιτυχία του εγχειρήματος» όπως αναφέρθηκε σχετικά από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση.

Από πλευράς του ο Μακαριότατος, τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του γι’ αυτήν την προσπάθεια και δήλωσε ότι παρέχει την στήριξή του για την επιτυχή ευόδωση των στόχων.

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, ότι αυτές οι ενέργειες με την στήριξη της Αρχιεπισκοπής θα «διαχυθούν» και στις άλλες μητροπόλεις ώστε να υπάρξει συντονισμός των προσπαθειών για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση