Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Νέα τουριστική διαδρομή στην Αρχαία Ολυμπία

Μία νέα, τουριστική διαδρομή διαμορφώνεται στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, εγκρίθηκε η προμελέτη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με τίτλο «Διαμόρφωση τουριστικής διαδρομής στα όρια του αρχαιολογικού χώρου Αρχαίας Ολυμπίας», της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο, το οποίο θα πρέπει να υλοποιηθεί στο διάστημα από το τέλος του Οκτωβρίου έως το τέλος του Φεβρουαρίου, περίοδο με μειωμένη επισκεψιμότητα, περιλαμβάνει τα εξής:

-Βελτίωση του αγροτικού δρόμου, που διέρχεται στη νότια πλευρά του αρχαιολογικού χώρου-ανάχωμα ποταμού Αλφειού-ώστε να καταργηθεί παντελώς η χρήση του υφιστάμενου δρόμου από οχήματα πολιτών που διατηρούν κτήματα στη περιοχή. Η πρώτη ζώνη, η οποία αποτελεί τον χώρο κίνησης πεζών καθώς και τον χώρο διέλευσης οχημάτων εκτάκτου ανάγκης, θα ξεκινά από τη γέφυρα του Κλαδέου ενώ η δεύτερη ζώνη, η οποία αποτελεί τον ποδηλατόδρομο αμφίδρομης κίνησης ποδηλάτων, θα ξεκινά από τη νέα είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, όπως προβλέπεται από την κατατεθείσα μελέτη.

-Για την κατασκευή των καθιστικών πάγκων, ζαρντινιέρων, κάδων απορριμμάτων, κρηνών και ποδηλατοστασίων, θα χρησιμοποιηθεί προκατασκευασμένο σκυρόδεμα υψηλής αντοχής με λευκό-γκρι τσιμέντο, ενώ οι καθιστικοί πάγκοι, οι ζαρντινιέρες και οι κάδοι απορριμμάτων, θα πρέπει να είναι προκατασκευασμένοι και όχι εγκιβωτισμένοι.

-Ως προς την επιλογή καθιστικού πάγκου, θα χρησιμοποιηθεί ο τύπος που έχει τοποθετήσει η ΕΦΑ Ηλείας κατά μήκος της διαδρομής από την αποβάθρα προς την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, ενώ το σχήμα της ζαρντινιέρας που θα χρησιμοποιηθεί (τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο), θα επιλεγεί ανάλογα με το διαθέσιμο κάθε φορά χώρο.

- Διαμόρφωση δυο ζωνών από φυσικό χωμάτινο σταθεροποιημένο δάπεδο με οπτική διαφοροποίηση χρώματος και τοποθέτηση εξοπλισμού, όπως παγκάκια, ζαρντινιέρες, κρήνες, προς τη μεριά του αρχαιολογικού χώρου, στο όριο του πεζοδρόμου.

-Τέλος, όλες οι εργασίες να γίνουν υπό την συνεχή επίβλεψη εκπροσώπων της ΕΦΑ Ηλείας.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση