Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Ελλάδα – Βοσνία Ερζεγοβίνη: Τουρισμός και ενέργεια για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας τους

Τουρισμός, μεταφορές και ενέργεια είναι οι τομείς στους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω η διμερής συνεργασία της Ελλάδας με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη. Αυτό επισημάνθηκε στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Mirko Šarović ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

Στη συνάντηση, παρουσία του πρέσβη της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Branko Dokić, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και οι δυνατότητες συλλογικής ευημερίας που διανοίγονται από την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας.

Ο κ. Δραγασάκης δήλωσε τη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης στην ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ. Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε την ισχυρή βούληση της Ελλάδας αφενός στο να διαδραματίσει προωθητικό ρόλο στην επίλυση των διμερών εκκρεμοτήτων της, αφετέρου στο να συμβάλει ενεργά στο διάλογο για την υπέρβαση των ευρύτερων ανοιχτών ζητημάτων στην περιοχή.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι υφίσταται σημαντικό περιθώριο για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, με έμφαση σε τομείς όπως ο τουρισμός, οι μεταφορές και η ενέργεια.

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση