Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Κουντουρά: Κύριο μέλημά μας είναι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

Εκδήλωση με θέμα «Τουρισμός, βιώσιμη ανάπτυξη και περιβάλλον στη Νότια Ευρώπη» πραγματοποιήθηκε χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, με διοργανώτριες τρεις εθνικές αντιπροσωπείες της πολιτικής ομάδας της Αριστεράς (Ελλάδα, Κύπρος, Γαλλία) και κεντρική ομιλήτρια την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

«Το 2017 είχαμε 30 εκατ. αφίξεις και ρεκόρ εσόδων. Το 2018 έχουν προγραμματιστεί επιπλέον 3 εκατ. αφίξεις. Στην απασχόληση σημειώθηκε ρεκόρ 17 ετών» ανέφερε η κ. Κουντουρά, προσθέτοντας ότι κύριο μέλημα της Ελλάδας «είναι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».

«Αξιοποιούμε τη γεωγραφική ιδιαιτερότητα της χώρας, με τη νησιωτικότητα και τον ορεινό όγκο της. Επιμηκύναμε την τουριστική περίοδο, προβάλλαμε νέους προορισμούς, ενισχύσαμε τις παραδοσιακές αγορές και ανοιχτήκαμε σε νέες, όπως η Μέση Ανατολή, η Κίνα, η Ινδία. Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Ο ιδιωτικός τομέας οφείλει όχι μόνο να παρέχει υψηλές υπηρεσίες, αλλά να προστατεύσει τους εργαζόμενους και τις συλλογικές συμβάσεις. Το να υπάρχει ικανοποίηση στον χώρο εργασίας είναι προϋπόθεση για ικανοποιημένους ταξιδιώτες» τόνισε.

Την ευθύνη της διοργάνωσης της εκδήλωσης είχαν η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα, από την πλευρά της Ελλάδας και οι Κύπριοι ευρωβουλευτές, Νεοκλής Συλικιώτης και Τάκης Χατζηγεωργίου.

«Θέλουμε να εξελίξουμε το τουριστικό προϊόν προς όφελος όλων, και αυτών που το απολαμβάνουν και αυτών που το προσφέρουν» επισήμανε η κ. Κούνεβα και πρόσθεσε: «Έχει περάσει η εποχή που ο Νότος σήμαινε μόνο "ήλιο και θάλασσα". Ο ήλιος και η θάλασσα έχουν συντελέσει στη διαμόρφωση των καταπληκτικών τοπίων, των υπέροχων τροφών και στην ανάπτυξη ενός πολιτισμού που τα εντυπωσιακά απομεινάρια του μας προκαλούν ακόμη θαυμασμό. Αν δεν καταφέρουμε, λοιπόν, να αναδείξουμε όλα αυτά μαζί, χάνουμε μέρος της χαράς και το όφελος του πολιτισμού».

Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα παρενέβη στην εκδήλωση ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης: «Για όλες τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι σημαντικό να διατηρήσουμε υψηλά πρότυπα, να αναπτύξουμε νέα προϊόντα και να ενισχύσουμε τις τουριστικές ροές που συμβάλλουν στην οικονομία... Όλες οι πολιτικές ηγεσίες πρέπει να ενθαρρύνουν επενδύσεις μεγάλης κλίμακας και στρατηγικές επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψη πρώτα τα οφέλη για τις τοπικές οικονομίες και το εργατικό δυναμικό, αλλά και -πολύ σημαντικό- την προστασία του περιβάλλοντος. Πρέπει να προσφέρουμε αξιόπιστες ευκαιρίες και όλες οι επενδύσεις πρέπει να σέβονται πρωτίστως τα βασικά μας κοινωνικά πρότυπα».
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση