Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Η Σάμος στο «Δίκτυο Γεύσεων Ελλήνων Εκλεκτών»

Ο Δήμος Σάμου αποφάσισε τη συμμετοχή του στο «Δίκτυο Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων» , με διακριτικό τύτλο «Δίκτυο Γεύσεων Ελλήνων Εκλεκτών».

Οι βασικοί στόχοι του δικτύου, είναι μεταξύ άλλων:

-Η ανάδειξη και προβολή της γαστρονομικής παράδοσης της Ελλάδας, με γεύσεις, εδέσματα και προϊόντα που διαθέτουν ποιότητα, φήμη και άμεση σύνδεση με την περιοχή παραγωγής, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού.
-Η διασύνδεση της τουριστικής ταυτότητας των περιοχών με τα χαρακτηριστικά προϊόντα τους και η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού.
- Η δημιουργία «Δικτύου των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων», με ενσωμάτωση ενός τουλάχιστον χαρακτηριστικού προϊόντος από κάθε περιοχή, καλύπτοντας γεωγραφικά όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
- Η ενσωμάτωση στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα των πιο εκλεκτών ελληνικών προϊόντων, Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. και επιλεγμένα, με τη δημιουργία των πιο εκλεκτών και χαρακτηριστικών γεύσεων.
-Η δικτύωση φορέων και επιχειρήσεων που σχετίζονται με την παραγωγή εκλεκτών προϊόντων, τη γαστρονομία και τον τουρισμό ως συνεργαζόμενων φορέων του δικτύου, για τη συλλογική υλοποίηση δράσεων.
-Η διερεύνηση της πιθανότητας λειτουργίας του δικτύου ως Εθνικού Συμφώνου Ποιότητας με δράσεις δημιουργίας «brand name» «Εκλεκτή Ελληνική Γεύση» (ή Προϊόν), δημιουργίας προδιαγραφών, απόδοσης Σήματος Εκλεκτής Ελληνικής Γεύσης (ή Προϊόντος), μέσα από διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης προϊόντων.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση