Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Κυνουρίας

Ο Δήμος της Βόρειας Κυνουρίας, ενέκρινε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, το οποίο δίνει έμφαση κυρίως στις δράσεις του τουριστικού μάρκετινγκ, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, στοχεύει στον εντοπισμό των αγορών και των ομάδων του πληθυσμού που ενδιαφέρονται για τα στοιχεία που προσφέρει ο προορισμός, η διάκριση και κατανομή σε ώριμες, κλασικές αγορές της Πελοποννήσου και σε νέες τουριστικές αγορές, τεκμηριωμένα μέσα από τα στοιχεία social media και ενδεχόμενα, άλλων πληροφοριακών πηγών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα διενεργείται έρευνα ικανοποίησης επισκεπτών σε αναχωρούντες επισκέπτες με σκοπό την καταγραφή της ταξιδιωτικής συμπεριφοράς, το βαθμό ικανοποίησής τους από την επίσκεψή τους, την καταγραφή αδυναμιών, ώστε να είναι δυνατή η αντιμετώπισή τους και η αξιολόγηση της εικόνας που έχουν οι τουρίστες από τη Βόρεια Κυνουρία.

Παράλληλα, θα λάβουν χώρα δράσεις προβολής και διαφήμισης, καθώς και προωθητικές ενέργειες για την προσέλκυση ειδικών ομάδων τουριστών. Επίσης σημαντικές ενέργειες θεωρούνται η διαχείριση Τουριστικού Οδηγού στο site του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας www.discoverkynouria.gr, η παραγωγή φωτογραφικού υλικού και η δημιουργία προωθητικών spots. Η εκτιμώμενη δαπάνη για τις ανωτέρω δράσεις, υπολογίζεται στις 18.500 ευρώ.

Η Βόρεια Κυνουρία με έδρα το ιστορικό Άστρος Κυνουρίας, η οποία αποτελείται από 26 Τοπικά Διαμερίσματα και 40 οικισμούς, βρίσκεται στο βόρειο ανατολικό τμήμα του Νομού Αρκαδίας και ένα μέρος της βρέχεται από τα νερά του Αργολικού Κόλπου.
Χαρακτηριστικά της περιοχής είναι η συνύπαρξη βουνού-θάλασσας, η έντονη εναλλαγή του νερού με το πράσινο των ελαιώνων, αλλά και το επιβλητικό φόντο των ελατοσκέπαστων δασών και των παραγωγικών καστανεώνων.

Η Βόρεια Κυνουρία απέχει μόλις δύο ώρες από την Αθήνα , συνεπώς μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες ξεκούρασης μέσα από ευχάριστα «city breaks».

Τα παραθαλάσσια τουριστικά θέρετρα, όπως το Παράλιο Άστρος, το Ξηροπήγαδο, η περιοχή «πόρτες» της Μελιγούς, η παραλία των Βερβένων, και η παραλία του Αγίου Ανδρέα, αλλά και ο Πάρνωνας, το ευκολοδιάβατο βουνό, του οποίου η ψηλότερη κορυφή του, η Μεγάλη Τούρλα βρίσκεται στην καρδιά της Βόρειας Κυνουρίας, ανάμεσα στον Άγιο Πέτρο και στην Καστάνιτσα, είναι γεμάτος με ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία, αλλά και πολλούς προορισμούς, που αποτελούν εναλλακτική λύση για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τη φύση.

Οι όμορφες παραλίες με τα καθαρά νερά, ο πλούσιος ιστορικός και λαϊκός πολιτισμός, οι παραδόσεις, τα έθιμα και η αξιόλογη αρχιτεκτονική κληρονομιά, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βόρεια Κυνουρία.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση